2018-2019

S.V. Nieuwleusen JO11-1 boekt met 10 klapper een ruime zege

Zaterdag 6 oktober stond voor S.V. Nieuwleusen JO11-1 alweer de 3e competitiewedstrijd van het seizoen op het programma. Vandaag was het Hulzense Boys JO11-1 die op bezoek kwam.
De ploeg zit in een goede flow en is vastbesloten om deze voort te zetten. Belangrijk zijn vandaag de 3 punten want de bezoekers kennen nog geen geweldige seizoenstart en moeten nog de eerste punten zien binnen te hengelen.

De thuisploeg begint dan ook voortvarend en zet de gasten direct onder druk en al in de eerste minuten wordt het doel van Hulsen onder vuur genomen door Jorik die zijn inzet voorlangs ziet gaan. In de 5e minuut is Jurre dichtbij de openingstreffer na een fraaie aanname op de cross-pass van Ramon maar helaas wordt het zijnet gevonden. In de 8e minuut laat de keeper zich niet verrassen door een afstandsschot van Robin en blijft het vooralsnog 0-0. Nog geen minuut later is het wel raak, wanneer een aanval die door Julian wordt opgezet en via Robin wordt Storm ingespeeld die strak voorgeeft op de inkomende Jurre, 1-0! Na de eerste time-out is het Hulsen dat wakker lijkt geschud want het begin is nu voor de gasten en lijkt het een echte wedstrijd te worden.  Uit een snelle aanval verslikt de verdediging zich en wordt zowaar de 1-1 gemaakt. Zo eenvoudig als de eerste 15 minuten gingen zo moeizaam lijkt het nu. Maar de ploeg heeft in de afgelopen weken aangetoond over een veerkracht te beschikken en zo ook vandaag. Via een mooi aanval is het Jorik die zich heeft losgemaakt van z’n directe tegenstander en ondanks een flinke duw in z’n rug blijft hij staan en is hij instaat om strak voor te geven en waaruit Robin de 2-1 op het scorebord brengt.

Na de 2-1 is het opnieuw Hulsen dat de gelijkmaker zoekt en is er enigszins chaos in de verdediging te bespeuren. Gelukkig staat Jort opnieuw als een dijk te keepen en behoedt hij zijn ploeg voor de gelijkmaker. De oranjehemden laten zich echter niet van de wijs te brengen want in de 25e minuut zorgt Thomas voor een goede pass op Jorik die knap de 3-1 weet binnen te werken.
Met 3-1 gaan we naar de thee en geven de coaches Bosman/Van Dijk de laatste puntjes van aandacht aan de boys. Hoewel Nieuwleusen bijzonder effectief lijkt, blijft het vooralsnog oppassen voor de tegenaanvallen.

In de 2e helft willen de oranjehemden de wedstrijd zo snel mogelijk op slot gooien. Robin maakt in de 33e minuut met een fraai afstandsschot de 4-1 en lijkt Hulsen te knakken als Jorik, na opnieuw goed voorbereidend werk van Thomas, in de 35e minuut de stand op 5-1 brengt. De rest van de 2e helft is het vooral Nieuwleusen wat de klok slaat. De thuisploeg laat zien bijzonder effectief te zijn door de stand snel uit te bouwen. Met de 6-1 stelt Jorik zijn hattrick veilig na een goede aanval die door Storm wordt opgezet. Jorik, die vandaag ‘on-fire’ lijkt te zijn, staat ook aan de basis van de 7-1 met een strakke corner die door Jurre kan worden binnen getikt. Ook de 8-1 komt eveneens vanuit een corner die door de keeper niet goed kan worden weggewerkt en pardoes in het doel beland.

Vanuit het thuispubliek wordt al om de magische ’10’ geschald en is de ploeg ook vastbesloten dit ten uitvoer te brengen. Thomas ziet zijn verwoestende schot hard in de verre hoek belanden, 9-1 en ook de magische 10 komt van de voeten van Thomas na een prima uittrap van Jort wordt de verdediging van Hulsen op snelheid verschalkt. De laatste actie van deze wedstrijd is voor de gasten  die nog een snelle aanval plaatsen maar ziet de spits het schot via de lat over het doel gaan.

De oranjehemden weten vandaag dan ook met maar liefst 10-1 te winnen van Hulzense Boys JO11-1. Waar vooraf werd ingezet op 3 punten zijn de 10 doelpunten uitermate welkom voor het doelsaldo. Nieuwleusen was, in tegenstelling tot vorige week, uitermate effectief voor de goal en liet na de 1-1 de veerkracht zien om de wedstrijd te domineren.

Volgende week gaat de ploeg op bezoek in Dedemsvaart waar de JO11-1 de tegenstander zal zijn. De eerste wedstrijd van dit seizoen werd in de beker eveneens tegen deze ploeg gespeeld. Het werd toen een remise, 2-2, waarbij de vele kansen niet werden verzilverd en zal het opnieuw een spannende pot worden want ook Dalfsen werd afgelopen weekend op een gelijke stand gehouden door de Königsblauen.