Oppermachtig JO9-2 wint in eigen huis 2e competitie duel, hattrick Storm

Dinsdagavond 20 september staat de inhaalwedstrijd tegen Balkbrug J09-1 op het programma. Na de fantastische overwinning (0-10) afgelopen zaterdag bij de Hardenberg ’85 JO9-1 (F1), zijn de jongens super gemotiveerd om de zege reeks een vervolg te geven. Enkele weken geleden werd er tegen dezelfde ploeg gespeeld in de poule fase van de KNVB beker, deze wedstrijd werd met stand 4-3 in het voordeel van Nieuwleusen beslist.

Het is een mooie zomeravond en gezellig druk op het Het Klaverblad wanneer de gasten mogen aftrappen. Het zijn de oranjehemden die echter direct de aanval overnemen en de verdediging testen. In de 7e minuut is het Julian die de goed vrijlopende Storm aanspeelt. Storm behoudt het overzicht en ziet dat Kay er beter voor staat. Hoewel het publiek de 1-0 al telt heeft Kay het vizier niet scherp en gaat de bal net naast het doel. Vervolgens zijn het de gasten die overnemen en proberen druk te zetten op de Nieuwleusense verdediging. Een nimmer aflatende Niels Vreeburg en Aron Hoeve behoeden de ploeg voor een achterstand. In de 10e minuut wordt opnieuw Storm goed gevonden, oog-in-oog met de keeper wordt er niet gefaald; 1-0.

In de 15e minuut is het Ramon die vandaag de motor op het middenveld is en goed de vrijlopende Daan vindt. Een mooi pass op Storm zorgt ervoor dat de score wordt verdubbeld, 2-0.
Het lukt Balkbrug niet om in de wedstrijd te komen, het zijn de oranjehemden die het veld dicteren en veelvuldig de aanval zoeken. In de 18e minuut is het Storm die via een mooie combinatie een onvervalste hattrick maakt ! Met een stand van 3-0 gaan we rusten.

Het 2e bedrijf laat in eerste instantie een vergelijkend beeld zien. Toch zijn het de gasten die een sterke aanval inzetten en dat vervolgens beloont zien worden, 3-1.
Met Kay als rechterspits oogt Nieuwleusen echter gevaarlijk met mooi passeerbewegingen worden de verdedigers dolgedraaid. De 2e bal wordt veelal perfect opgepakt door Julian die met zijn messcherpe pass de aanvallers goed weet te vinden. Een combinatie ingezet door Ramon zorgt ervoor dat Kay de bal strak voor kan brengen en Storm Klein zijn totaal vandaag op 4 brengt, 4-1.

In de 16e minuut wordt een aanval via Daan en Kay aan de rechterkant voorbereidt. Ramon die goed inschuift en op het juiste moment wordt aangespeeld. Hij ziet de keeper ver voor zijn doel staan en met een mooie lop legt hij de 5e voor de oranjehemden in het netje, 5-1. In de slotfase krijgt Kay nog de kans om de stand naar 6-1 te brengen, wanneer Storm goed aflegt, maar is het de rechterspits die hard het houtwerk raakt.

jo9-2

5-1 blijft het vanavond op ‘Het Klaverblad’ en zijn het opnieuw 3 punten voor dit jonge ambitieuze en talentvolle team dat vooralsnog ongeslagen blijft dit seizoen.
Aankomende zaterdag spelen deze toppers opnieuw een thuiswedstrijd om 8:30 uur tegen de club van Edwin Evers, HHC JO9-5 uit Hardenberg.