Ongeslagen S.V. Nieuwleusen JO11-4 wint voor 6e keer op rij; 1-4 winst op Lemelerveld

Zaterdag 7 oktober speelde de S.V. Nieuwleusen JO11-4 alweer de 6e wedstrijd van dit seizoen en alweer de 3e competitie wedstrijd. Er werd in Lemelerveld gespeeld tegen de JO11-7. Al vroeg in de wedstrijd kwamen de oranjehemden op een 1-0 voorsprong die ondanks kansen niet werd uitgebouwd. Lemelerveld maakte vlak voor rust de 1-1 . Na rust bleef Nieuwleusen op zoek gaan naar de winst die, ondanks het missen van een penalty, uiteindelijk werd bereikt met een 1-4 overwinning.

Na dat er weer fanatiek is getraind op de afsluitende training werd er om 8:45 afgereisd naar Lemelerveld. Vandaag speelden we tegen de JO11-7. Een team dat voor een deel bestaat uit de succesvolle JO9-2 van afgelopen seizoen en waar de oranjehemden toen een flinke dopper aan hadden. De weergoden voorspelden weer aan dat het stevig zou gaan regenen maar dat viel op één buitje erg mee. Nadat Nieuwleusen de toss had gewonnen werd de wedstrijd begonnen. De oranjehemden proberen direct de verdediging van de tegenpartij op te zoeken, maar veel verder komen ze dan ook niet. In de 8e minuut is het Mats die het overzicht houdt en Kay inspeelt, na het uitspelen van de keeper maakt hij de 0-1 ! Nieuwleusen probeert aan te dringen maar worden door het sterk verdedigende blok van Lemelerveld gedwongen tot de afstand schoten. De keeper bij Lemelerveld is echter van de buitencategorie en weet relatief eenvoudig de schoten af te weren. In de 13e minuut wordt een mooie combinatie opgebouwd door Ramon die Kay inspeelt en die vervolgens direct Mats 1 op 1 met de keeper zet. Deze 100% kans wordt echter niet verzilverd mede door toedoen van het geweldige keeperswerk aan Lemelerveldse zijde. Ook een knap schot van Kay belandt op de paal en weet hij in de 20e minuut de score niet te verdubbelen.
Lemelerveld loert op de counter met twee snelle spitsen maar gelukkig lossen Niels en Aron het verdedigend vakkundig op totdat in de 23e minuut een aanval tot corner moet worden verwerkt. Uit deze corner weet de lange vrouwelijke spits de bal hoog in het doel te jagen en toont Lemelerveld efficiënt te zijn in de afronding, 1-1.

Met 1-1 gaat we rusten. Het gaat niet makkelijk, mede oorzaak is vooral de keeper die zich als een ware plaaggeest van de oranjehemden heeft ontpopt. Met de aanwijzingen van de leiding wordt de 2e helft aangevangen.

Deze laat in eerste instantie een gelijk beeld zien van de 1e helft. In de 28e minuut wordt bij een mooie snelle aanval Daan gevonden. Helaas wordt niet de tijd genomen en belandt ook deze 100% kans naast het doel. De druk op het doel van Lemelerveld neemt wel toe wanneer ook Mats het vizier niet op scherp heeft staan en oog in oog met de keeper naast schiet. In de 30e minuut zet Naud de aanval door het midden op, juist op het moment dat hij wil uithalen wordt hij echter gevloerd en is dit een zuivere penalty. Mats mag deze gaan nemen aangezien hij momenteel bovenaan staat in de penalty-bokaal en waar de coaches al een doelpunt hebben geteld, ontpopt de keeper zich tot een ware penalty-killer door ook deze poging te pakken.

In de 32e minuut is het dan toch raak wanneer via Mats Daan wordt ingespeeld, nu pakt hij wel de tijd en rond knap af in de korte hoek, 1-2 !
Lemelerveld loert weer op de counter en blijft het oppassen geblazen met de snelle spitsen die op zoek gaan naar de gelijkmaker. De oranjebrigade krijgt nu wel meer ruimte en via een snelle aanval die via Ramon wordt opgezet wordt Mats gevonden die nu dan wel zijn gram haalt en de 1-3 op het scorebord te zetten. Mats zet ook de 1-4 en tevens eindstand, op het scorebord door een aanval die via Julian en Daan wordt opgebouwd te verzilveren.

Vandaag was het een taaie pot en waar de door Mike Hauptmeijer (PEC Zwolle) getrainde keeper een absolute plaaggeest was voor de Nieuwleusense aanval. Uiteindelijk wordt een verdiende overwinning geboekt en gaan de 3 punten mee naar Nieuwleusen. Van de tegenstander worden de complimenten voor het getoonde spel in ontvangst genomen en dat is fijne gedachte voor de jongens. In de competitie zijn we met nog 2 ploegen die tot nu toe de volle winst hebben behaald, JVC Dedemsvaart JO11-8 en WVF JO11-11.

Volgende week speelt de ploeg thuis tegen de Jeugd Combinatie Ommen JO11-7G. Hier werd in de beker onlangs met 3-0 van gewonnen.
De jongens hopen weer op veel support langs de lijn !!