Nieuwleusen JO11-4 weet ook van de ZAC Blauwvingers te winnen, 1-7

Zaterdag 21 april werd er door de JO11-4 uitgespeeld bij de Zwolsche Atletische Club of te wel ZAC waar de JO11-5 de tegenstander was voor vandaag. Nieuwleusen begon goed aan de wedstrijd en creeërde in de eerste 10 minuten een aantal opgelegde kansen maar kwam niet tot scoren. ZAC deed dit wel en maakte de 1-0. Nieuwleusen zette direct orde op zaken door met 1-1 te gaan rusten. Na de rust begon Nieuwleusen scherp en maakte al snel de 1-2 en 1-3. De stand werd gedurende de 2e helft verder uitgebouwd naar een 1-7 overwinning ! Helaas heeft de scheidsrechter een doelpunt niet opgeschreven waardoor een verkeerde uitslag (1-6) is ingevuld.

De vertrektijd naar Zwolle-Zuid staat gepland om 7:30 uur en dat is best vroeg voor een zaterdagochtend. Zoals ieder voordeel z’n nadeel heeft is het met de hoge temperaturen van de afgelopen dagen geen straf, want om 8:30 uur is het heerlijk voetbalweer. Nieuwleusen begint goed aan de wedstrijd en creëert in de eerste fase direct kansen. Helaas weten Mats, Julian en Kay dit niet te bekronen met een openingstreffer. ZAC laat zien over twee uitstekende spitsen te beschikken, razendsnel en technisch. In de 11e minuut wordt er door de oranjehemde te nonchalant uitverdedigd waardoor ZAC  een messcherpe aanval neerzet die bovendien voor hun succesvol wordt afgerond, 1-0 en dat is enigszins tegen de verhoudingen in. Nieuwleusen schrikt wakker want dit stond niet in hun planning. Naarstig gaat de ploeg op zoek naar de gelijkmaker en die komt er al in de 14e minuut wanneer Ramon met een scherpe pass Kay aanspeelt. Kay is opnieuw niet zelfzuchtig en ziet de aankomende Naud. De strakke voorzet wordt door Naud ongenadig hard de touwen ingejaagd, 1-1 ! Dit is tevens de ruststand.

Na rust zijn de oranjehemden zeker van plan om met meer focus te gaan spelen, maar is het ZAC dat goed uit de kleedkamers komt en Nieuwleusen probeert vast te zetten en moet Aron een aantal knappe reddingen plaatsen. Via een snelle counter stellen de oranjehemden al snel orde op zaken want het is Naud die, na een goede pass van Mats, goed doorgaat en opnieuw prima afrond, 1-2 ! In de 30e minuut is het Mats die door de verdediging breekt en gebruikt de verdediger de noodrem. Op snelheid wordt Mats ouderwets onderuit geschoffeld. Een vrije trap is het resultaat. De vrije trap die door Julian wordt genomen komt via Daan bij Mats, hoewel zijn eerste schot wordt gekraakt door de zwolse spits heeft hij in 2e instantie wel geluk door de bal in de verre hoek te krullen, 1-3. Naud, die op de afsluitende training al liet zien scherp te zijn, is goed op dreef vandaag en met goede loopacties zorgt hij voor de nodige verwarring in de verdediging bij de witblauwen. Een strakke voorzet van Mats kan niet goed door de keeper worden gekeerd en is Naud er als de kippen bij om zijn hattrick compleet te maken, 1-4 !

Mats is ook de maker van de 1-5 na prima voorwerk van Julian legt hij de bal prachtig in de kruising. Bij de 1-6 zijn de rollen omgedraaid en is het Mats die vlijmscherp voorgeeft en is het Julian die de rust bewaard en rustig de keeper omspeelt. ZAC heeft de handdoek inmiddels al in de ring gegooid en lijken leeg te zijn gespeeld. Nieuwleusen wil nog wel een doelpuntje meepakken en een strakke voorzet van Julian zorgt ervoor dat Kay de bal in één keer in de verre hoek drukt en is het Kay die eindstand op 1-7 brengt.

Vandaag kregen de jongens vooral de eerste helft en begin van de 2e helft goede tegenstand en was het een echte wedstrijd. Uiteindelijk wisten de oranjehemden alsnog een ruime overwinning te boeken op de blauwvingers door met 1-7 van het veld te stappen.
Helaas heeft de scheidsrechter één doelpunt te weinig opgeschreven en is er 1-6 ingevoerd.

Volgende week spelen de jongens een zeer belangrijke wedstrijd. Om 10:00 uur wordt er thuis afgetrapt voor de halve finale van de KNVB beker. Er zal worden aangetreden tegen het sterke Bergentheim JO11-2. Inzet is een plek in de finale die op 2 juni zal worden gespeeld.

Wij hopen zaterdag 28 april op weer veel trouwe oranje supporters om de jongens naar de finale te supporten !