MAXimaal resultaat S.V. Nieuwleusen JO11-2

Afgelopen seizoen werd de jonge brigade onder leiding van Edwin Grooteboer en Marcel Brasjen kampioen in de 5e klasse van de KNVB. Met nagenoeg dezelfde ploeg speelt S.V. Nieuwleusen JO11-2 nu in de 2e klasse van de KNVB. Een behoorlijke overgang maar de oranjehemden houden zich uitstekend staande in deze klasse. Vandaag was Broekland JO11-1 te gast op Sportpark het Klaverblad en stond de 4e plaats in de competitie op het spel. Het betekende dat het oranje tricot werd ingeruild voor de zwarte tenues. Immers de tegenstander trad aan in het wit/oranje. “In het zwart hebben we nog nooit verloren” was de opmerking van de heren. Dat leek de leiding van S.V. Nieuwleusen JO11-2 een uitstekende traditie die bij voorkeur kon worden geprolongeerd.  Daarnaast werden de jongens 2 doelstellingen voor het duel meegegeven: Zuiver passen en scoren uit een corner. Die laatste doelstelling was een voortvloeisel uit de afgelopen training waar de cornerbal centraal stond.

S.V. Nieuwleusen JO11-2 heeft ten opzichte van vorig seizoen 2 nieuwe spelers in de gelederen: Max Rens en Jort Klein. Beide jongens hebben zich moeiteloos ingepast in de zo op elkaar ingespeelde ploeg. Nadat scheidrechter Thom Schuurman de wedstrijd aanving, zocht S.V. Nieuwleusen direct de aanval. Na vijf minuten  was het Levi ter Bruggen die de keeper uit Broekland testte met een afstandsschot. De bal werd ternauwernood gepareerd en de afvallende bal was een prooi voor Max Rens. Vrij vlot na die verdiende voorsprong was het de uitstekend spelende Jort Klein die Thieme Stolte bediende. De linkerspits kwam één op één te staan met de keeper en schoof de bal beheerst in de linker onderhoek. Na  die 2-0 voorsprong begon het schaakspel op het middenveld. Een ietwat rommelige fase waarin geen van beide ploegen het onderscheid kon maken. Broekland was nog het meest dichtbij een doelpunt. Keeper Hidde Brasjen zag een bal op de paal belanden en kwam met de schrik vrij. De 2-0 was ook de ruststand. De leiding van S.V. Nieuwleusen JO11-2 predikte met name rust en legde de nadruk op de defensie. Van daaruit zou een doelpunt vanzelf aandienen.

En daar heeft men gelijk in gekregen, groot gelijk. In een tijdbestek van een kwartier stond Max Rens op. De kleine grote man, overgekomen uit Balkbrug was in de voorste regionen opgesteld en scoorde een zuivere hattrick en zelfs nog een vierde goal erbij. Met name de 6-0 was van grote schoonheid. Een geweldige dieptepass van Jochem Tabbers kwam bij Rens terecht. Achteloos werd Broeklands laatste man gepasseerd en schoof Rens  en passant de bal rechts naast de keeper. Broekland was murw geschoten door de oranjehemden in het zwarte tenue. Dat de thuisploeg ook sterk kan counteren bewees Dion Grooteboer die in een gezamenlijke actie met Thomas Groen de 7-0 op de borden bracht. Het slotakkoord was voor Levi ter Bruggen die aan de 2e doelstelling werkte: Hij scoorde uit een corner en bracht de eindstand op de borden. Een uitstekend resultaat voor S.V. Nieuwleusen JO11-2 dat bij vlagen zeer verzorgd voetbal etaleerde en  met name veel plezier uitstraalde. En dat was onveranderd de meest belangrijke doelstelling. En het publiek? Zij was vandaag wederom de grote winnaar.