Jongens S.V. Nieuwleusen JO11-2 spelen als kerels tegen JCHW JO11-1: 3-2 winst!

Keeper Hidde Brasjen voorkwam een aantal keer op miraculeuze wijze de aansluitingstreffer. (foto Ciska Beltman)

In de afsluitende wedstrijd in de najaarscompetitie was de jeugdcombinatie Wijthem/Hoonhorst te gast op Sportpark ’t Klaverblad. Dàt het duel doorgang vond mag een wonder heten temeer het veld vergeven was door een sneeuwlaag waar menig toendra ter hoogte van de Noordpoolcirkel jaloers op zou zijn. ’s Ochtends was door de leiding van S.V. Nieuwleusen JO11-2 al een kledingadvies afgegeven: thermo-ondergoed.

De eerste helft werd gekenmerkt door een gelijk opgaande strijd met kansen over en weer. De glibberige omstandigheden vergden een aanpassing van beide teams. In de tweede helft barste het duel onder leiding van scheidsrechter Ruben Brasjen los. Zoals zo vaak in de afgelopen najaarscompetitie schoot S.V. Nieuwleusen JO11-2 uit de startblokken. De zo belangrijke rechtsback van Nieuwleusen Jort Klein stoomde op zijn karakteristieke wijze op naar het doel van de tegenstander. Met een ferm en geplaatst schot verschalkte hij de tegenstander in de linker-beneden hoek. De strijd bleef gelijk opgaan. Keeper Hidde Brasjen voorkwam een aantal keer op miraculeuze wijze de aansluitingstreffer. Met katachtige reflexen hield hij zijn doel schoon. En daar waar hij geslagen leek, was er tot 2 maal toe Max Rens die de bal van de lijn haalde. Dion Grooteboer zette samen met aanvoerder Thieme Stolte een counter op. Stolte zag zijn maat in de aanval, Levi ter Bruggen, in een betere positie staan. Hij schoot de thuisploeg op een 2-0 voorsprong. Ondanks het veldoverwicht en de voorsprong bleef de spanning volop aanwezig. Scheidrechter Ruben Brasjen heeft zelden zoveel waterlanders mogen aanschouwen bij een tegenstander die geconfronteerd werd met een opponent die de beuk er in gooide. De leidsman wist dit theater op een juiste manier op waarde te schatten. Nadat centrale man Jochem Tabbers de bal bij Levi ter Bruggen in de voeten schoof wist deze wel raad met deze assist. Zijn schot werd nog getoucheerd door een been van de tegenstander maar bracht wel de 3-0 op de borden. De wedstrijd leek gespeeld. Tot dat er een vrije trap op 10 meter van het doel werd gegeven van Hidde Brasjen. Zijn muur was nog in aanbouw maar JCHW wilde daar niet op wachten. Met een balsnelheid waar Ronald Koeman jaloers op zou zijn werd de vrije trap genomen en verdween in het Nieuwleusens doel: 3-1. Met nog 10 minuten wedstrijd was er nog van alles mogelijk. Zeker nadat een zondagsschot van de tegenstander werkelijk schitterend in de kruising werd geschoten en de 3-2 op de borden bracht.

Invaller Mats Wever ( die het team van E2 vandaag versterkte vanwege de afwezigheid van Thomas Groen) dook nog een aantal keer gevaarlijk op voor het doel van de keeper van de tegenstander maar hem ontbrak de finesse in de afronding. S.V. Nieuwleusen sloot de competitie af in stijl. 19 punten in 10 wedstrijden. Daar had de leiding van tevoren voor getekend in deze 2e klasse van de KNVB. En het publiek? Zij was vandaag de grote winnaar en zag dat de jongens van S.V. Nieuwleusen JO11-2 hadden gespeeld als kerels in deze ijzige omstandigheden.