Doelpuntenfestijn voor JO9-2, 12-1 winst op HHC; Milan 6x raak !

Op een zonovergoten Klaverblad treedt de JO9-2 vandaag aan tegen de JO9-5 van HHC Hardenberg.

Na de zeer goede wedstrijd afgelopen dinsdag tegen Balkbrug willen de jongens de goede lijn vasthouden. Voor HHC is dat een ander verhaal, er werd dit seizoen nog geen punt gehaald. Op papier een wedstrijd dat voor de JO9-2 te doen moet zijn. Aangezien HHC ook in het oranje speelt, spelen wij vandaag in de zwarte shirts.

Het is 8:30 wanneer scheidsrechter Vreeburg het startsein geeft door HHC te laten aftrappen.
Het is Nieuwleusen dat echter al snel overneemt en de tegenstander ver op eigen helft terugdringt.
Tot gevaarlijke acties komt het in de eerste minuten vooralsnog niet. In de 4e minuut is het dan linksback Milan die goed is mee opgekomen en de bal hoog in het doel laat belanden, 1-0 !!

Dit lijkt de jongens wat scherper te doen worden, in de 6e minuut wordt rechterspits Daan gevonden, met een mooie lage schuiver in de verre hoek verdubbelt hij de stand naar 2-0.

In de 10e minuut vindt Storm een vrijstaande Kay. Oog in oog met de keeper mist hij echter de scherpte waardoor z’n schot naast gaat. Ook Milan en Julian proberen het maar ook hun schoten treffen vooralsnog geen doel.

In de 13e minuut wordt op links een mooi aanval voorbereidt die knap naar de rechterkant wordt verlegd. Het is Ramon die kan oppakken en vanuit de 2e lijn schiet hij knap en hard raak, 3-0 !

HHC komt er nu een aantal keren gevaarlijk uit, maar is het de zeer strak verdedigende Niels die dit onschadelijk maakt en de bal weer bij de aanval terugbrengt. Aron lijkt vandaag een rustige zaterdag tegemoet te gaan.

Opnieuw komt veel gevaar van Julian, die met strakke passes de aanval bedient maar ook zelf zijn mannetje staat. Op pure wilskracht gaat hij voorbij 2 verdedigers en schiet vanuit deze actie hard op doel. Zijn schot zeilt in de verre hoek, en dan staat het alweer 4-0 ! Nog voor rust is het opnieuw Julian die aanlegt en het probeert. Storm doet de baan van het schot veranderen en legt hiermee de 5e in het net.

In de laatste minuut vindt er bij een HHC speler zo rond de middellijn een blessure plaats  wordt het spel stilgelegd. Via een scheidsrechterbal wordt het spel hervat. Deze bal wordt goed door HHC geraakt en de verre trap beland voor het doel van Aron, waar eveneens de 2 spitsen van HHC zich hebben gepositioneerd. Via een skrimish rolt de bal over de lijn en is HHC van de nul verlost.

De 2e helft begint waar Nieuwleusen mee is gestopt, aanvallen en scoren. In de 22e minuut is het Milan die de 6-1 maakt. Een strakke voorzet van Storm zorgt ervoor dat Milan ook zijn 7e kan maken en hiermee een hattrick scoort !!

Van tegenstand is nu echter totaal geen sprak meer en is het Nieuwleusen dat volledig domineert. Het is de keeper van HHC die met knappe reddingen de gasten behoed voor een grotere uitslag. In de 28e minuut geeft Storm een vlijmscherpe corner voor het doel. In alle tumult werkt een HHC verdediger de bal in het eigen doel, 8-1.

In de 30e minuut is het Ramon die een mooi rush maakt en de vrijstaande Milan bereikt, Milan, die het vizier vandaag bijzonder scherp heeft staan, schiet knap raak 9-1. Ook de 10e en de 11e komen van de voeten van Milan !

Een goed meegekomen Niels biedt zich aan op het middenveld. Met een droge knal vuurt hij de bal richting doel die vervolgens strak in de hoek belandt. Helaas is er reeds afgefloten voor een overtreding en gaat de goal niet door en krijgt HHC een vrije trap.

In de laatste minuten is het Kay die nog niet klaar is voor vandaag. Het knaagt aan een spits die al even droog staat en hij is gebrand op een goal. Met een verwoestende uithaal waarin bovendien alle frustratie lijkt te zitten, brengt hij de eindstand vandaag op 12-1.

jo9-2-zwart

Vandaag deed de JO9-2 wat het moest doen, en dat zijn de 3 punten pakken om in de race te blijven voor de bovenste posities. Ook het aantal doelpunten kan van belang zijn voor het doelsaldo op het eind van de rit. Volgende week speelt dit team opnieuw thuis. Ditmaal tegen OVC’21 JO9-1. Een ploeg dat dit seizoen goede resultaten heeft laten zien en tevens door is in de beker.