Darm-incident in krankzinnige wedstrijd SJO JCO JO11-2 tegen S.V. Nieuwleusen JO11-2

De eerste echte warme voorjaarsdag was een feit. Heerlijke condities op sportpark Westbroek in Ommen waar S.V. Nieuwleusen JO11-2 te gast was. Gezien de stand op de ranglijst zouden de oranjehemden uitstekende zaken kunnen doen wanneer zij met de 3 punten aan de haal zouden gaan. En alle tekenen waren daarvoor aanwezig. Al snel kwam Nieuwleusen op een 0-1 voorsprong, gevolgd door een miraculeuze trap van Max Rens die de 0-2 inluidde. Die goal was tevens de opmaat voor het darm-incident wat zich voltrok op de velden van de Ommenaren. De keeper van de SJO JCO JO11-2 werd door het thuispubliek beticht van een blunder. Niet bepaald een vleiende opmerking voor zo’n jonge speler. Dat sloeg bij de jonge doelman dermate op zijn maag- darmstelsel dat de wedstrijd 10 minuten werd stilgelegd. Dit in overleg met de leiding van S.V. Nieuwleusen die uiteraard begripvol was in deze uiterst penibele situatie. Het vreemde was dat juist de oranjehemden volledig van slag raakten. De 0-2 voorsprong werd in no-time uit handen gegeven. Nieuwleusen gaf absoluut niet thuis. Er was sprake van een complete off-day bij de jonge Nieuwleusenaren. Het regende opeens doelpunten in Ommen: De 0-2 werd uiteindelijk 5-2. Een ongehoorde spelsituatie waar zelfs het leidersduo Grooteboer/Brasjen geen raad mee wist. Vanaf de 5-2 werd va-banque gespeeld. Er was immers niets meer te verliezen. Laatste man Jochem Tabbers werd opgeofferd en er werd één op één gespeeld om toch nog wat te forceren. Prompt pakte S.V. Nieuwleusen JO11-2 de draad weer op waar ze de eerste 10 minuten van de wedstrijden waren geëindigd. 5-2, werd 5-3, 5-4 en de gelijkmaker was al een paar keer met potlood opgetekend. Echter nu was het Ommen die het doel wonder boven wonder schoon hield. Het verlies van 5-4 was een feit. S.V. Nieuwleusen dacht dit varkentje wel even te kunnen wassen maar kwam bedrogen uit. Toch kan ook deze wedstrijd van grote waarde zijn. Immers geen enkele wedstrijd kan te makkelijk worden benaderd, je kunt hiervoor een dure rekening gepresenteerd krijgen. Zaterdag aanstaande wacht het belangrijke treffen met JVC Dedemsvaart JO11-3 die gewonnen zal moeten worden. En het meegereisde publiek? Zij constateerden dat het niet altijd feest kan zijn.