2e klasser S.V. Nieuwleusen JO11-2 aast na winst op 3e plek competitie

Na een 6-0 overwinning op Heino JO11-2 lonkt de derde plaats in de competitie voor S.V. Nieuwleusen JO11-2. En dat is een prestatie van formaat voor de oranjehemden die afgelopen zaterdag aantraden tegen de groen-witten uit Heino. Nadat scheidsrechter Rens het beginsignaal blies ging de wedstrijd gelijk op. De fysiek sterke tegenstander bleek lastig te bespelen. Het goede positiespel van beide teams zorgde voor een strijd die zich op het middenveld afspeelde. Na 17 minuten wedstrijd was het Thieme Stolte die via een geweldige pegel de sluitpost uit Heino onder handen nam. Zijn schot liet de doelman kansloos en verdween in de touwen. De ban was zeer zeker niet gebroken en ook Heino kreeg de nodige kansen. Nieuwleusens sluitpost Hidde Brasjen moest een paar keer handelend optreden om een tegendoelpunt te voorkomen. Vlak voor tijd was het Dion Grooteboer die een fijne 2-0 op de borden bracht. Een zeer welkom doelpunt zo vlak voor de rust. Nadat de eerste helft werd afgefloten was het aan het leidersduo Grooteboer/Brasjen om het team te voorzien van de nodige bagage voor de komende helft. Onder andere een preciezere passing was een doel voor de resterende helft. Voor wat betreft de inzet had de leiding niets te klagen.

Waar S.V. Nieuwleusen JO11-2 één minuut vòòr het verstrijken van de eerste helft de 2-0 scoorde, stond de 3-0 in de eerste aanval van de 2e helft al op de borden. Max Rens ranselde de bal in de linkerhoek van het doel. Toen brak er iets bij de gasten uit Heino. S.V. Nieuwleusen JO11-2 was meedogenloos. Levi ter Bruggen zette een aanval op die door Thieme Stolte vakkundig werd gepromoveerd tot doelpunt. S.V. Nieuwleusen besloot aan het doelsaldo te gaan werken en ging op jacht naar meer. Heino JO11-2 was opeens aangeschoten wild. Doelpunten van Jort Klein en Thieme Stolte (hattrick!) completeerde het geheel. Met nog 4 wedstrijden te gaan komt de 3e plaats in zicht en dat is een geweldige prestatie van het team dat een half jaar terug nog uitkwam in de 5e klasse. Zaterdag aanstaande wacht de uitwedstrijd tegen SV Dalfsen, de nummer 2 van de competitie. Het publiek was met de 6-0 overwinning wederom de grote winnaar.

S.V. Nieuwleusen JO11-2 na weer een overwinning.