2018-2019

S.V. Nieuwleusen JO11-1 morst punten bij Juventa’12

Zaterdag 15 december stond dan de laatste wedstrijd van de najaarscompetitie op het programma met een inhaalwedstrijd tegen Juventa’12. De afgelopen weken zit de ploeg in een mindere fase. Na een goede partij tegen koploper HTC werd er enigzins geflatteerd met 1-3 verloren. Vorige week bleek JCO Ommen met 5-3 te sterk na een goede 1-3 voorsprong. Positief is dat Ramon zijn rentree maakt na 4 weken blessureleed, al zal hij de nodige wedstrijdritme nog missen.

De oranjehemden beginnen voorvarend aan de wedstrijd en direct wordt contact met de keeper gezocht wat in de 2e minuut al een grote kans voor Jorik oplevert na goed aangeven van Robin. Helaas wordt deze inzet nipt tot een corner verwerkt. Vanuit de corner is Thomas dichtbij de openingsscore. De thuisploeg schakelt razendsnel om met een counter wordt de bal voorgebracht waarbij de bal beide palen raakt wordt deze van dichtbij binnengetikt, 1-0.
Nieuwleusen zoekt direct weer de aanval maar lukt het niet om door te drukken. Jorik heeft de gelijkmaker op z’n schoen maar wordt in het strafschopgebied hard in z’n rug geduwd, wat een zuivere penalty had moeten zijn. De thuisploeg kent meer geluk. Nadat Jort de bal op de grond niet klemvast houdt is de spits er als de kippen bij om, in de 8e minuut, de 2-0 aan te tekenen.

De boys gaan echter niet bij de pakken neer zitten en direct is het Nieuwleusen dat goed aanvalt. De pass van Jorik op Robin is strak waarna Robin goed afrondt, 2-1. In de 13e minuut is het opnieuw Jorik die wordt weggestuurd na een goede pass van Ramon. Tussen twee verdedigers gaat zijn schot over het doel van Juventa…
Nog net voor de 1e time out is het Julian die de aanval opzet. Met werkelijk prachtig tikkie-takkie voetbal via Jurre en Robin wordt Thomas gevonden die oog in oog met de keeper niet faalt, 2-2 ! Het is vooral Nieuwleusen dat beter in de wedstrijd komt maar is het tijd voor de 1e time out.

Het tweede gedeelte van de 1e helft laat een gelijk beeld zien en is het voor de neutrale toeschouwer een vermakelijk duel. In de 23e minuut is er opnieuw een communicatiestoring wanneer Jort uitkomt op de plek waar Hessel staat en gaat de bal via de verdediger prompt het eigen doel in, 3-2. Ook nu tonen de Oranjehemden veerkracht want binnen een minuut is het alweer 3-3 na een mooie goal van opnieuw Thomas.
In de 26e minuut lopen de oranjehemden een tweede penalty mis wanneer Thomas ongenadig onderuit wordt getrokken door de laatste man, maar geeft de scheidsrechter weer niet thuis. In de 28e minuut krijgt Jurre nog een dot van een kans, wanneer hij de bal richting de verre hoek doet krullen, maar helaas gaat deze inzet net naast de goal en gaan we met een 3-3 stand naar de thee.
De jongens laten bij vlagen goed voetbal zien maar ergeren ze zich teveel aan de scheidsrechter. Dit wordt door de coaches nog eens benadrukt door vooral te blijven voetballen met elkaar.

Na de thee begint de thuisploeg furieus, maar dichtbij het doel komen ze niet. Wel worden er afstandsschoten geplaatst. Vanuit een corner wordt de bal niet goed weggewerkt en gaat de bal via een kluts over de doellijn, 4-3. Nieuwleusen lijkt enigszins van slag want bij een hoog schot van verre afstand wordt onze doelman verrast, 5-3. De oranjehemden lijken zich echter te herpakken na goed coach werk van Mike & Ruben. In eerste instantie is het Thomas die vrije doorgang heeft maar opnieuw in het strafschopgebied onderuit wordt geschoffeld en wordt Nieuwleusen opnieuw een derde zuivere penalty onthouden. In de 32e minuut is het Ramon met een prima pass op Robin die strak voorlegt waarna Jurre met een mooie volley de stand naar 5-4 tilt. Het meegereisde publiek gaat nog eens achter de ploeg staan want 3 punten zijn gewoon goed mogelijk. In de 34e minuut wordt opnieuw een stevige tackle, ditmaal op Jorik, niet bestraft en mag de thuisploeg doorgaan. Opnieuw een hoog afstandsschot doet onze keeper verrassen en wordt het helaas 6-4 en lijkt ieder schot goud te zijn voor de thuisploeg. Direct is het Nieuwleusen dat orde op zaken stelt en met een snelle tegenaanval scoort Thomas de 6-5. Al snel komt de aansluitingstreffer komt op het score board na een goede inbal van Storm waarbij hij prachtig met rechts de tegenstander uitkapt en direct met links voorgeeft. Thomas jaagt de bal de touwen in na deze zeer goede voorzet, 6-6.
Nieuwleusen komt weer beter in de wedstrijd en is het een kwestie van tijd dat de winnende goal door de boys wordt aangetekend en tevens lijkt de thuisploeg enigszins aangeslagen.
Helaas gebeurt het onvoorstelbare, want opnieuw wordt vanaf links een hoge bal op ons doel afgeschoten. Waar Hessel hem over probeert te koppen beland deze achter onze doelman en wordt dan toch op zeer ongelukkige wijze de 7-6 gemaakt. De thuisploeg, die deze zege niet meer wil weggeven, graaft zich nu in voor de eigen goal en gaan de oranjehemden alles of niets spelen. Nog een drietal keren zijn de boys dichtbij de gelijkmaker, maar wordt deze niet meer gemaakt.

De boys stappen in mineur en enigszins geërgerd van het veld af, in een wedstrijd waarbij ze zeker de bovenliggende partij waren maar waar de scheidsrechter zich als ware thuisfluiter ontpopte en cruciale momenten onjuist beoordeelde. JO11-1 eindigt in deze 1e klasse toch nog op een mooie 5e plaats. In Zwolle vond vandaag de ontknoping plaats van de competitie waar de nummers 1 (HTC)  en 2 (HHC) tegen elkaar speelden. HHC JO11-1 won deze wedstrijd met 5-6  en mag zich najaarskampioen noemen. Saillant detail is dat Nieuwleusen de enige ploeg is geweest die HHC puntverlies toebracht, (4-4).

Voor nu is het 2 weken vakantie voor de boys en kijken we met z’n allen vooruit richting de voorjaarscompetitie. Gedurende de winterstop zal er een oefenprogramma worden afgewerkt.

Voorlopige programma:

5 januari 2019 S.V. Nieuwleusen JO11-1 WVF JO11-1