2018-2019

S.V. Nieuwleusen JO11-1 pakt 3 belangrijke punten in Dedemsvaart

Zaterdag 13 oktober stond voor S.V. Nieuwleusen JO11-1 de wedstrijd tegen JVC Dedemsvaart JO11-1 op het programma. Het is alweer de tweede ontmoeting tussen beide teams in dit prille seizoen. Eerder werd tijdens de poulefase om de KNVB beker in eigen huis met 2-2 gelijkgespeeld. De ploegen zijn dan ook aan elkaar gewaagd maar is de competitie voor de königsblauen nog niet zo gestart zoals ze dat zouden hebben gewild. De oranjehemden kennen vooralsnog een sterke seizoenstart en, zeker na de ruime overwinning van vorige week, bevindt de ploeg zich in een geweldige flow.

Het zijn zomerse omstandigheden die het kwik al snel richting de 20 graden doet oplopen wanneer de scheidsrechter om exact 9:45 de wedstrijd laat beginnen. Het zijn de Dedemsvaarters die uit de startblokken schieten en direct contact met de Nieuwleusense verdediging zoeken. Dit houdt zo’n 5 minuten aan waarbij de bal al een keer gevaarlijk voorlangs gaat maar is het vooral de 3-koppige verdediging die als een huis staat en rustig onder de druk uit proberen te voetballen. In de 5e minuut is het Ramon die de bal goed veroverd op de linkerspits, na goed kijken weet hij met een perfecte pass Storm te bereiken die direct doorgespeeld op Jorik. Helaas weet Jorik het net niet te vinden maar kan de slecht weggewerkte bal door Robin worden opgepakt die het maar eens waagt en zowaar knap raakt schiet, 0-1 !

Deze snelle tegentreffer komt enigszins aan bij de blauwhemden en moeten even terugschakelen. In de 12e minuut is er opnieuw een mooie rush van Ramon met een prima pass op Robin. Via Jorik komt de bal bij Jurre maar gaat zijn inzet helaas over het doel. Dedemsvaart herpakt zich echter goed en krijgt in de 14e minuut een dot van een kans, maar heeft de spits het vizier niet op scherp staan en de bal ver naast het Nieuwleusense doel plaatst.

Na de eerste time-out zien we een sterker Nieuwleusen en is het Jurre die de 2-0 op zijn schoen heeft maar ziet zijn inzet op de paal belanden, na goed voorbereidend werk en dito pass van Hessel. Ook in de 22e minuut is het Jurre die voor gevaar sticht op aangeven van een corner van Robin. Zijn halve omhaal is echter een prooi voor de goed keepende doelman. Voor de neutrale toeschouwer is het een aantrekkelijke wedstrijd waarbij het spel over en weer golft en beide keepers ook een hoofdrol opeisen. Tegen het eind van de 1e helft probeert Dedemsvaart de verdediging te doorbreken. Eerst is Jort heel belangrijk door met een knappe redding de bal uit het doel weet te halen, waarna Nieuwleusen direct probeert om te schakelen, wat helaas niet lukt. Een razendsnelle counter door het midden wordt niet goed ingeschat door de verdediging en kan Dedemsvaart dit eenvoudig uitspelen waardoor we toch met een 1-1 tussenstand naar de thee gaan. Voor de coaches Bosman/Van Dijk nu even tijd om de jongens op te peppen maar ook te complimenteren voor de inzet en strijd die er voor elkaar als team wordt geleverd.

De 2helft laat een zelfde beeld zien, maar is het nu Nieuwleusen dat goed uit de startblokken springt. Een slimme inbal dribble van Julian wordt door hem goed voorgegeven op het hoofd van Jorik en deze prima inzet gaat helaas naast het doel. Nieuwleusen lijkt sterker te worden wanneer Thomas in de 35e minuut doorbreekt maar trekt de dedemsvaarter verdediger aan de noodrem  door hem naar de grond te duwen wat een vrije trap tot gevolg heeft. Een gele kaart voor deze linksback was zeker op zijn plaats geweest nadat deze al vaker vandaag zijn handen heeft gebruikt. De vrije trap wordt door Hessel genomen en beland via Jurre bij Jorik die in eerste instantie de keeper in de baan van het schot vindt. De alert reagerende Storm weet wel raad met deze buitenkans en legt de bal achter de doelman in het net, 1-2 !

Nieuwleusen komt nu beter in de wedstrijd en is instaat om de blauwhemden enigszins vast te zetten in deze fase en prima ‘tikkie-takkie’ voetbal laat zien. Ook nu staat Julian aan de basis van de aanval, die via Jorik bij Robin beland. Robin maakt op fraaie wijze zijn tweede doelpunt van vandaag en met een comfortabele 1-3 voorsprong gaan we naar de 2e time-out.
Nog 15 spannende minuten staan tussen nu en de 3 punten, wanneer de scheidsrechter fluit voor het begin van het laatste kwartier. Hoewel de stand comfortabel lijkt voor de oranjehemden geeft Dedemsvaart allesbehalve op. Met een extra spits erbij wordt de druk op het Nieuwleusense doel verhoogt. Jort laat zijn keeperskunsten spreken en met aantal werkelijk fantastische reddingen houdt hij zijn doel schoon. Uiteindelijk is het dan toch Dedemsvaart dat de aansluitingstreffer maakt en de 2-3 op het scorebord brengt. Jurre krijgt in de slotminuten voor Nieuwleusen nog een 100% kans waarmee de wedstrijd definitief op slot kan worden gegooid. Helaas gebeurt dat niet en is het voor de meegereisde supporters nog even billenknijpen. Ook bij de oranjehemden lijkt de energie op te raken en zijn worden er her en der wat pijntjes te waargenomen.

Hoewel Dedemsvaart tot aan de laatste minuut aandringt trekken de jongens deze 2-3 overwinning over de streep. Een fantastische teamprestatie en is er goed voor elkaar geknokt, want het getoonde spel was niet zoals we dat als supporters van de ploeg gewend waren. Nieuwleusen pakt dus 3 belangrijke punten en blijft boven in meedoen waarbij 3 ploegen 10 punten hebben behaald en alleen HTC nog de volle winst heeft gepakt. Voor de thuisploeg zijn de druiven opnieuw zuur. De plek op de ranglijst, met slechts 1 punt uit 4 wedstrijden, is niet de plek waar het team qua voetbal hoort te staan maar hebben de pech dat er iedere keer nipt verloren met als hoogte punt het gelijk spel tegen het sterke FC Dalfsen.

Volgende week, 19 tot 20 oktober, speelt de ploeg een 2-daags internationaal toernooi waarbij veelal Duitse ploegen de tegenstanders zullen zijn. De wedstrijden zullen op vrijdagmiddag/avond en zaterdag plaatsvinden.

Op 27 oktober wordt de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen De Zweef JO11-1 uit Nijverdal.