10e(!) overwinning op rij brengt S.V. Nieuwleusen JO11-6 op de rand kampioenschap

Nu blijkt maar hoe belangrijk de 3-2 overwinning was tegen Den Ham op die 13e april, exact een maand geleden. De toenmalige koploper zag dat S.V. Nieuwleusen JO11-6 de koppositie overnam en tot op heden niet meer heeft afgestaan. Nummer 2, Den Ham, volgt nog steeds en daarom is het des te knapper dat S.V. Nieuwleusen JO11-6 (E6) zijn eigen spel blijft spelen zonder enige vorm van druk te voelen. Volgende week heeft E6 in de wedstrijd tegen Rohda Raalte voldoende aan een gelijkspel om het felbegeerde kampioenschap in de wacht te slepen.

Om 09.00 uur werd afgetrapt in Heino op sportpark de Kampen voor alweer een belangrijke wedstrijd. Het waren heerlijke omstandigheden: een felle zon maakte zich meester over het kortgeschoren gras op deze zaterdagmorgen. S.V. Nieuwleusen begon behoudend aan de wedstrijd. Achterin klopte het als vanouds met Jochem Tabbers, Sven Wierbos en Lars ter Wee in de defensie. Telkens werd van achteruit de voetballende oplossing gezocht, steeds verder breiend richting de voorste linie. Na 5 minuten wedstrijd was het raak toen Thieme Stolte de bal in de voeten geschoven kreeg van Sven Wierbos. Oog in oog met de keeper was Stolte zonder mededogen. Met de openingstreffer op zak leek de ban gebroken. Zeker toen Dion Grooteboer de 0-2 aantekende na goed voorbereidend werk van Levi ter Bruggen. Laatstgenoemde vond dat hij wat terug moest doen voor Dion Grooteboer die op zijn beurt optimaal profiteerde van de assist op maat van ter Bruggen. En zo was het aanvalsspel weer een lust voor het oog: opbouwend van achteruit, overzicht houdend en bij vlagen meedogenloos. Met de rust was de wedstrijd gespeeld. Een 0-6 stand die werd bepaald door 2 goals van  Dion Grooteboer, 2 van Thieme Stolte en 2 van Levi ter Bruggen. Betere verdeling was in de aanval niet mogelijk. Dit tot groot genoegen van het leidersduo Grooteboer/Brasjen.

Na de rust zouden er nog 4 doelpunten worden gescoord waarvan de 0-8 van ongekende schoonheid was: Dion Grooteboer snelde met Sander ten Klooster richting vijandelijk doel. Grooteboer zag de keeper recht op zich afkomen, dreigde te schieten maar maakte vervolgens nog een passeerbeweging en prikte de bal heerlijk in het doel. Er was een nieuwe dimensie gegeven aan het begrip “het bos insturen”. De 0-10 overwinning had een 0-11 score moeten zijn omdat de dienstdoende scheids een schot van Sander te Klooster niet over de doellijn gepasseerd zag terwijl dit wel degelijk het geval was. Van doellijntechnologie was geen sprake bij Heino dus moest S.V. Nieuwleusen E6 genoegen nemen met 10 goals. Het was aan het sterk verdedigend werk van o.a. Thomas Groen en keeper Hidde Brasjen te danken dat de “0”werd gehouden. Heino kwam zeker in de 2e helft een aantal keer gevaarlijk door maar alert verdedigen voorkwam wederom een tegengoal. Zo kan het dus zijn dat de koploper met totaal tien goals tegen ook de minst gepasseerde defensie in de gelederen heeft van alle teams in de competitie en dat is iets waar S.V. Nieuwleusen E6 trots op mag zijn. En het meegereisde publiek? Zij was vandaag wederom de grote winnaar.

opperste motivatie