Zeer geslaagd trainingskamp S.V. Nieuwleusen in Spanje

Een kleine honderd voetballers van S.V. Nieuwleusen reisden donderdag 20 februari naar Spanje voor een trainingsweekend in Lloret de Mar.
De selecties van het 1e elftal, het 2e elftal, JO19-1 en Vrouwen 1 waren vrijwel voltallig aanwezig en ze werden vergezeld door vertegenwoordigers van het bestuur en verschillende commissies.
Timo Muller en Thijs Westerman organiseerden de trip, samen met anderen. De trip van de voetballers werd mogelijk gemaakt door een eigen bijdrage, de Club van Honderd en een handvol specifieke sponsoren.

Donderdagmorgen rond 6.00 uur verzamelde het enthousiaste gezelschap zich in het clubhuis. De reis begon in een overvolle bus(dubbeldekker) richting het vliegveld in Eindhoven en eenmaal geland op Barcelona El Prat werd de eindbestemming Lloret de Mar na een busreis van anderhalf uur bereikt. Na het diner in Hotel Samba werd er een kroeg opgezocht om samen naar de wedstrijden Getafe-Ajax en AZ – LASK te kunnen kijken.

De dames trainden vrijdagochtend onder een heerlijk zonnetje en de heren speelden onderlinge, gemixte, partijen op een nabijgelegen trainingscomplex. De niet-voetballers maakten een wandeling langs de prachtige Catalaanse kust. ’s Middags waren er fanatieke potjes voetvolley en voetbal op het strand van Lloret en ’s avonds kon men de algemene kennis ophalen tijdens een pubquiz in de Pub van het hotel.

De pubquiz was georganiseerd door Herman Vrieling, Ernst Bollemaat en Klaas Kreule. Winnaars waren Alrik Lenters, Larissa Hilberink, Nick Holsappel en Mike Bosman. Op de 2e plaats eindigden Melisa Tempelman, Erwin Goutbeek en Stijn Hoekstra en op de 3e plaats, Melissa Roeberts, Rolf Huizinga, Thomas Huzen en Ruben Scholten.

Zaterdag stond in het teken van Barcelona: er werd Catalaanse cultuur gesnoven en een groot deel van de groep had kaartjes voor het magische Camp Nou waar de wedstrijd FC Barcelona – Eibar (5-0) werd gespeeld. Messi wist waarschijnlijk dat er nogal wat Nieuwleuser aanhang in het stadion zat, want hij liet zich van zijn fabuleuze beste kant zien door vier keer te scoren.

Na een mooie strandwandeling werd zondag net na de middag de terugreis ingezet en kwam het gezelschap rond 21.30 uur weer aan bij sportpark ’t Klaverblad. Wij kijken terug op een zeer geslaagd trainingskamp, de saamhorigheid vierde hoogtij.

Klik hier voor de foto’s (deel 1)

Klik hier voor de foto’s (deel 2)