Zeer geslaagd Goutbeek pupillentoernooi

Het Goutbeek pupillentoernooi op ons Klaverblad was weer een groot succes. Op zaterdag 8 juni 2019 werden in de ochtend de pupillenteams welkom geheten waarna het toernooi kon beginnen. Voor veel teams waren de wedstrijden een prachtige afsluiting van hun seizoen. Daarnaast werd de dag gebruikt als testcase voor het nieuwe clubhuis.

De weersvoorspellingen kwamen gelukkig niet uit. Er stond weliswaar een harde wind maar met de neerslag viel het mee. Veiligheidshalve werden de doelen op de velden met extra pinnen vastgezet en voor een eerlijk verloop van de wedstrijden moesten de teams halverwege de speeltijd van kant wisselen.

Het nieuwe clubhuis was tijdens het toernooi voor het eerst geopend en werd door het vele publiek massaal bezocht. Kennelijk smaakte de koffie extra lekker waardoor de barbezetting aardig moest aanpoten. Het bereik van de nieuwe geluidsinstallatie was vele malen beter waardoor de scheidsrechters zelfs achteraan op veld 3 de einde wedstrijd en de kant wissel instructies goed konden horen. Het was een geslaagde testdag voor het clubhuis.

Er deden 40 teams in de leeftijdsklasse JO8 t/m JO11 mee. Voor de JO8, JO9 en JO10-teams was het even wennen dat er een stand werd bijgehouden. Veld 2 was speciaal voor het toernooi geprepareerd met 4 gekalkte velden op JO9-formaat en lag er perfect en professioneel bij.
In de JO8 poule werd USV winnaar. JC Ommen werd tweede door een overwinning in de laatste wedstrijd tegen concurrent Berkum.

De JO9-1 poule werd gespeeld op het hoofdveld en werd massaal bekeken door de familie Goutbeek. In deze poule wist Hoogeveen JO9-1 alle wedstrijden te winnen. Het zal één van de laatste wedstrijden van dit dreamteam zijn geweest want maar liefst 4 spelers gaan komend seizoen voetballen bij de BVO FC Emmen. Ook de fans en spelers van S.V. Nieuwleusen JO9-1 zullen tevreden terugkijken op de 2e plaats en ook hier was een speler te zien die vanaf volgend jaar bij een BVO speelt, namelijk Morris Goutbeek die de overstap naar PEC Zwolle JO10-1 zal maken.

De overige JO9 poules werden gewonnen door JC Ommen JO9-2 (op doelsaldo) en door onze powermeiden van het JO9-4M team van S.V. Nieuwleusen.

De JO10 poule werd met grote overmacht gewonnen door vv Staphorst JO10-2. Deto JO10-4 werd in deze poule 2e.

In de JO11-2 poule ging de eer naar Schalkhaar JO11-2 voor JC Ommen JO11-2 en Deto JO11-2. In de poules die gespeeld werden op het kunstgrasveld werd vv Staphorst JO11-2 op doelsaldo winnaar voor het team van S.V. Nieuwleusen JO11-3. Het team van S.V. Nieuwleusen JO11-4 werd ook op doelsaldo winnaar voor het goedspelende Deto JO11-4.

Voor de liefhebbers was het genieten geblazen op ’t Klaverblad. Alle deelnemers gingen trots met een medaille om naar huis. Het was een mooie afsluiting van het pupillen seizoen.

De toernooicommissie bedankt alle vrijwilligers (met name de 15 jeugdige scheidsrechters en het clubhuispersoneel), de familie Goutbeek voor haar support en de sponsoren die aan deze mooie happening hebben meegewerkt.

Zie hieronder de gemaakte foto’s !