Winst voor S.V. Nieuwleusen VR1

Zaterdag 1 december speelden de vrouwen van S.V. Nieuwleusen hun een na laatste (thuis)wedstrijd voor de winterstop tegen Marknesse (SVM). Om nog mee te doen in de top 5, moesten de 3 punten vandaag gehaald worden. Met dit in het achterhoofd, begonnen de dames de wedstrijd flitsend. In de 1e minuut werd de eerste aanval al opgezet door Pijkie waarbij de bal via Corina in de voeten van Anja belandde. Zij controleerde de bal en schoot hem in de verre hoek: de 1-0 was een feit! Een lekker begin voor Nieuwleusen, maar vlak na het doelpunt kreeg SVM een kans. Door een goede redding van Els bleef een tegendoelpunt uit.
Na 13 minuten te hebben gespeeld, krijgt SVM weer een grote kans maar weer stond daar Els die de bal keurig in haar handen pakte. Bij een nieuwe aanval van Nieuwleusen, waarbij Anja een goede steekbal gaf op Alice, komt Alice één-op-één te staan met de keeper. Een hard schot, maar helaas net naast. In de 21e minuut weer een één-op-één situatie met de keeper van SVM. Larissa, na een goede pass van Olie, liep recht op de keeper af en wipte de bal in de rechterbovenhoek: 2-0 voor Nieuwleusen! Laura viel uit waardoor Maggie het veld in kwam. Na een diepe bal van SVM werd de bal knap in de rechterhoek geschoten (2-1). Tijd voor Nieuwleusen om gas bij te geven en dat deden ze ook. Gerrits kreeg een mooie hoge bal in de zestien meter, schoot hem knap in maar werd helaas afgekeurd wegens buitenspel. Na een snelle omschakeling vanaf de middellijn dribbelde Anja met de bal naar het doel van de tegenstanders. Ze speelde de keeper uit en de 3-1 viel dan ook snel.
Na een goede speech van Bart in de rust, begon de 2e helft. Opnieuw kwam Nieuwleusen flitsend uit de startblokken met een pass van Pijkie op Anja. Anja schoof de bal onder de keeper door: 4-1 (hattrick) KRATJE BIER!
Gelijk na de aftrap van SVM kwamen de tegenstanders door een goede aanval gevaarlijk voor het doel van Els. Ze weten de bal langs Els te krijgen: 4-2. Alles of niks voor Nieuwleusen. Verder had SVM in de tweede helft weinig meer te zeggen. De speech van Bart had geholpen. SVM kwam nauwelijks meer in de buurt van Els. In de 47e minuut na rust speelde Alice een diepe bal op Anja, maar zij schoot de bal nu net naast. Nieuwleusen creëerde steeds meer en mooiere aanvallen. In de 60e minuut kreeg Nieuwleusen nog een goede kans vanuit een corner waarna Corina de bal net naast kopte. 5 minuten voor tijd gaf Gerrits de bal diep in de hoek op Rianne. Rianne dribbelde met de bal naar de achterlijn en zag Larissa in de zestien meter vrijstaan. Ze gaf de bal breed op Larissa die de bal voor open doel in kon knikken. Eindstand: 5-2!
Na de wedstrijd werd Larissa bedankt met een afscheidscadeau. Dinsdag vertrekt zij voor een jaar naar Nieuw-Zeeland.