2019-2020

Winst voor S.V. Nieuwleusen Oranje leeuwinnen

Vol goede moed trappen onze oranje leeuwinnen zaterdag 9 november om 14:30 af bij Alchides Meppel. Klaar om eindelijk weer punten te pakken.
De wedstijd begint gelijk goed doordat Nieuwleusen direct druk naar voren zet. In de eerste minuut krijgt Nieuwleusen al een corner voor. Niet veel later krijgt Meppel een kans via een vrije trap die net buiten de zestien wordt genomen. Na vijftien minuten heeft Nieuwleusen de smaak echt te pakken. Het begint met een voorzet van Manon op Alice die vervolgens op de paal schiet. De aanval is nog niet voorbij. Manon schiet op doel en haalt er weer een corner uit. Een vrije trap van Daphne volgt snel, maar deze gaat er ook net niet in. Na heel wat kansen en schoten op doel valt de 0-1 eindelijk! Via een strakke corner van Daphne kopt Sanne de bal in het doel van de tegenstander. En daar kwam de 0-2 snel achteraan via een assist van Sanne op Manon!
Nieuwleusen heeft de overhand in de wedstrijd. Er wordt mooi overgetikt en opgebouwd vanuit achter. Ook na een halfuur spelen blijven de dames aanvallen creëren. Een schot van Alice gaat net naast. De 0-3 ligt op de loer en hij valt dan ook snel. Een hoge assist van Rianne op Manon, die de bal in één keer en hard in het doel schiet. De keeper had geen kans.
Sanne probeert voor rust nog een puntje te scoren door een hard schot op doel, maar deze gaat net naast. Meppel komt er nog even goed doorheen met twee corners, maar Elsbeth zit er goed bij.
0-3, een mooie tussenstand om de rust in te gaan.
De tweede helft begint erg slordig. Nieuwleusen is de draad even kwijt, waardoor Meppel veel vrijheid krijgt om te spelen. In de 75e minuut krijgt Meppel dan ook een grote kans, maar Elsbeth heeft een goede redding waarna Lisanne de bal van de lijn wegschiet.
Na deze aanval van Meppel is Nieuwleusen weer alert en worden er weer aanvallen gecreërd. Via een voorzet van Sanne schiet Rianne de bal op doel, maar de keeper zit er goed bij. Vlak daarna krijgt Nieuwleusen nog twee kansen via een schot van Sanne en een schot van Daphne op doel, die beide in de handen van de keerper terecht komen.
Een goed opgebouwde aanval leidt uiteindelijk tot de einduitslag, 0-4. Een voorzet van Sanne richting Manon (die buitenspel staat), belandt bij Rianne in de voeten die naar de achterlijn dribbelt en de bal voorzet op Manon die de bal zo intikt. Een mooie overwinning!!