Winst voor S.V. Nieuwleusen 2

Zaterdag 13 oktober stond de wedstrijd tussen S.V. Nieuwleusen 2 en VV ‘S Heerenbroek 2 op het programma. Voor aanvang van de wedstrijd stond Nieuwleusen met drie wedstrijden winst op de tweede plaats. ’S Heerenbroek met één keer winst, één keer gelijkspel en een verlies op plaats 5.
Het was een bijzonder warme herfstdag deze zaterdag met maar liefst een temperatuur van 25 graden. Bij aankomst op het sportpark ‘De Kandelaar’ verbaasden velen zich over de entourage van de thuisclub. Nadat de spelers zich hadden omgekleed in één van de kleedkamers die het wijkcentrum te bieden had, werd de tocht naar het veld gestart. Na het doorkruizen van een woonwijk lag tussen de nieuwbouw huizen het hoofdveld van ’S Heerenbroek. Na een stevige warming- up werd er aan de wedstrijd begonnen. Ondanks de vroege wedstrijd (12:00 uur) en de toen al hoge temperatuur begonnen de Nieuwleusenaren met een scherpe start. Na acht minuten wist Luuk van der Klocht met een geweldige voorzet de spits Lars Gruben te bereiken, waarna deze vastberaden de 0-1 binnen wist te schieten. Zeven minuten later (15e minuut) wist Anne Jan Broek met een geweldige solo de verdediging van ’S Heerenbroek te verbluffen en met zijn krachtige schot de keeper te passeren, de stand 0-2. Na 25 minuten speeltijd wist ook Mike Mijnheer (Onder de fans ook wel bekend als ‘Parami’) zijn doelpunt te maken uit een rebound van een schot van Anne Jan (0-3). VV ‘S Heerenbroek wist geen grip op de wedstrijd te krijgen, en liet zich door het goede spel van Nieuwleusen overdonderen. Mede hierdoor was het een minuut later, in de 26e minuut, weer raak. Ook deze keer was het Anne Jan Broek die uit een individuele actie wist te scoren (0-4). Echter het gevaar van zo’n grote voorsprong na 26 minuten speeltijd is dat de concentratie afneemt. Hier kon VV ’S Heerenbroek van profiteren. Na onnauwkeurig balverlies op het middenveld en miscommunicatie bij de verdediging van Nieuwleusen kon de ‘Snelle’ rechtsbuiten van ’S Heerenbroek eenvoudig scoren. Echter wist Nieuwleusenaar Lars Gruben, na een schot van Mike Mijnheer, uit de rebound een tegen antwoord te geven (1-5). Met een stand van 1-5 werd er de rust ingegaan, hierdoor was het doel om de nul te houden niet gelukt, dit deed trainer Jeroen Kloekke dan ook ongenoegen.
Na een bak thee in de rust, die in ’S Heerenbroek nog in een echt porseleinen theekopje wordt aangeboden, werd er gestart met de tweede helft. In de tweede helft begon Nieuwleusen minder te voetballen en meer de lange bal te hanteren. Echter werd hier geen resultaat mee behaald tot de 75e minuut. Na een assist van Anne Jan wist Senne Hekkert als opkomende back zijn eerste goal van het seizoen te maken, stand 1-6. Dit was tevens ook de laatste goal van de wedstrijd.

Ondanks de tegengoal van ’S Heerenbroek kan Nieuwleusen tevreden zijn met de uitslag van 1-6. Dit is daarna ook goed gevierd op het terras van de nieuwe kantine in Nieuwleusen onder het genot van een biertje en het haast zomerse weer. Nieuwleusen staat na 4 wedstrijden spelen op de tweede plek. Zaterdag 27 oktober spelen de oranjehemden uit tegen Zwolsche Boys 4.