Winst voor F.C. Ommen en S.V. Nieuwleusen op Tempelmantoernooi

S.V. Nieuwleusen heeft dinsdagavond de eerste wedstrijd van het Tempelmantoernooi met 1-0 gewonnen van Olympia´28. F.C. Ommen won met 2-0 van A.S.C.´62.

Op het Evert Bosch veld had S.V. Nieuwleusen in de 1e helft wel meer de bal, maar Olympia´28 had de organisatie prima op orde. Grote kansen waren er dan ook niet en er werd in de 1e helft niet gescoord. In de 65e minuut van 2e helft wisten de oranjehemden wel te scoren, na enkele schoten op het doel kon Saake Malestein inkoppen. Tien minuten wisten de bezoekers geklungel in de achterhoede niet af te straffen. Even later schoot Randy Vink na goed voorbereidend werk de bal op de paal.

Op veld 2 kopte Niel Koggel van FC Ommen, al in de 5e minuut, de bal achter de keeper van A.S.C.´62. Na een weifelend begin kreeg A.S.C.´62 de wedstrijd steeds beter onder controle. Echter uit enkele goede aanvullen wisten de Dalfsenaren niet te scoren. In de 2e helft bracht A.S.C.´62, 11 nieuwe spelers in het veld, maar ook deze verse krachten moesten een doelpunt incasseren. In de 75e minuut bracht Frank Merjenburgh de stand op 2-0. Uit een corner werkte hij bij de 2e paal de bal tegen de touwen.

Het toernooi gaat zaterdag 28 augustus om 14:30 uur verder met de volgende wedstrijden:

S.V. Nieuwleusen – A.S.C.´62

F.C. Ommen        – Olympia´28

De tussenstand:

1. F.C Ommen                   1-5
  2. S.V. Nieuwleusen         1-4
  3. Olympia´28                  1-0
  4. A.S.C´62                        1-0

De puntenverdeling is als volgt:

3 punten voor een gewonnen wedstrijd.
1 punten voor een gelijkspel.
0 punt bij verlies.
1 punt voor elk doelpunt met een maximum van 2 punten per wedstrijd.

Het toernooi wordt gesponsord door Aannemersbedrijf Tempelman uit Nieuwleusen.