S.V. Nieuwleusen VR. 1 – SC Rouveen VR. 1

Op zaterdag 13 april 2019 stonden de dames van Nieuwleusen klaar om het op te nemen tegen de dames van SC Rouveen. De gelederen waren versterkt door deelname van een aantal meisjes uit andere dames/meisjes teams, die zeer goed presteerden in deze wedstrijd. Na de aftrap kijken de dames van Nieuwleusen al snel tegen een achterstand aan door een sterke aanval van Rouveen, al in de 2e minuut scoort Rouveen nl. De vrouwen van Nieuwleusen zetten echter de tegenaanval in en in de 42e minuut scoort Lisanne de 1-1, met een prachtig schot over de keeper. De 2 minuten die hierna volgen maakt Anneke de 2-1 door een indraaiende hoekschop. Met een ruststand van 2-1 gaan de dames de kleedkamer in.

De tweede helft begint, S.V. Nieuwleusen krijgt diverse kansen. Dan wordt er hands in het zestien meter gebied gemaakt door de tegenstander met als gevolg dat S.V. Nieuwleusen een penalty krijgt die op een doeltreffende wijze wordt benut door Anneke, het is 3-1. In de 70e minuut krijgen de vrouwen van S.V. Nieuwleusen wederom een kans, die door de ijzersterke keepster van Rouveen uitstekend wordt geweerd. Zeer tegen de verhouding in scoort SC Rouveen daarop de 3-2, dit brengt de spanning terug in de wedstrijd en het laatste kwartier vechten de S.V. Nieuwleusen dames voor wat ze waard zijn, al wordt er hier en daar wel een zucht geslaagd zodra het eindsignaal klinkt. De winst is binnen!

De volgende wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 11 mei om 12:30 tegen de koploper Be Quick.