Weer voetbal op zaterdag op ’t Klaverblad.

Eindelijk weer voetbal op zaterdag op ’t Klaverblad. De trainingen van de oudere jeugd waren door de week al weer hervat en zaterdag 9 mei was het, na bijna 2 maanden geen voetbal, de beurt aan de jongste jeugd van S.V. Nieuwleusen.

Om 10 uur trapten de JO-7 teams af voor een onderling 4×4 toernooitje. Bijna 25 spelers werden door hun ouders bij het toegangshek gebracht, want helaas mogen de ouders nog niet langs de lijn staan. De spelers werden over 5 teams verdeeld en spelen 4×4 met kleine 3x1m goaltjes. Onder leiding van enkele jeugdleiders werden verschillende wedstrijdjes van 20 minuten afgewerkt, wat bij de spelers én leiding tot zichtbaar veel voetbal plezier leidde.  Het team dat even niet speelde werkte penalties af op een grotere goal.
De jongens en meisjes genoten onder een prachtige voorjaarszon en na ieder wedstrijdje werd er een drinkpauze ingelast om even weer op krachten te komen.

Kijk hier voor de foto’s:

https://svnieuwleusen.nl/gallery/jo7-4×4-9-mei-2020/

Om 11:00 was  het de beurt aan de spelertjes van Jong Oranje. Zo’n 20 spelertjes hadden de weg naar ’t Klaverblad gevonden. Ook hier helaas geen ouders langs de lijn en werden de spelertjes door jeugdleidster Marion opgewacht bij het hek, wat best spannend is voor sommige spelertjes.

Jong Oranje is de jongste tak tot zo’n 6 jaar. Het is vrijblijvend en je kunt gewoon meedoen als je dat leuk lijkt. Je hoeft geen lid te zijn en deelname is gratis. Onder leiding van onze jeugdtrainers worden de beginselen van het voetbal bijgebracht zoals dribbelen, schieten, verschillende baloefeningen en natuurlijk een partijtje! De volgende data zijn: 16,23 en 30 mei van 11:00 uur tot 12.00 uur.

Kijk hier voor de foto’s:

https://svnieuwleusen.nl/gallery/jong-oranje-9-mei-2020/

 

kijk hier voor meer informatie over Jong Oranje: https://svnieuwleusen.nl/jong-oranje/