Weer geen winst voor S.V. Nieuwleusen VR. 2

Zes weken geleden begon Vrouwen 2 met een oefenwedstrijd tegen SEH. Deze werd met 1-4 gewonnen door Nieuwleusen. Helaas hebben wij vorige week onze eerste competitiewedstrijd met 2-1 verloren van WHC VR1. Afgelopen zaterdag 2 oktober, kwam SEH VR1 revanche halen in Nieuwleusen.

De wedstrijd begint met het bedanken van de scheidsrechter voor de inzet in verband met ‘de Week van de Scheidsrechters’ en houden we 1 minuut stilte in herdenking aan consul en oud-bestuurslid Jan Westerman.

De wedstrijd begint slordig. Dit wordt na 5 minuten ook meteen afgestraft door SEH, 0-1. Nieuwleusen doet een drietal pogingen om ook te scoren, maar die mogen helaas niets doen aan de stand. In de 23e minuut komt het zelfs tot een 0-2 door SEH na een duel tussen een speelster van SEH en Jessica Bril. Vervolgens wordt Maren Roos onderuit geduwd en mag Emma van de Berg een vrije trap nemen: helaas recht in de armen van de keepster. Kort daarna komt Nieuwleusen dicht in de buurt van een goal door een genomen corner, maar de bal wordt weggewerkt door SEH.

De 11 opgestelde dames hebben door dat het spel beter moet. Er wordt steeds beter overgetikt. Er komen meer kansen en door het doorzetten scoort Kim Eikelboom de 1-2! Na de aftrap probeert Malou Paasman het ook, maar helaas schampt de bal de lat aan de verkeerde kant waardoor hij over gaat.

Na een halfuurtje wisselt SEH 2 speelsters. Aan het spel valt te zien dat Nieuwleusen steeds beter de overhand krijgt en er wordt goed gevoetbald. Een volgende poging van SEH wordt gestopt door de keepster van deze week, Marloes Bredewold. Helaas vliegt het volgende goal er wel in en is de stand 1-3. Zo lijkt het vlak voor het einde van de eerste helft weer in te zakken.

De tweede helft beginnen we vol goede moed. Nieuwleusen is veel aan de bal en wint veel duels. Een vrije trap van SEH gaat naast en de keepster krijgt de bal. Na slordige opbouw komt een speelster van SEH voor een leeg goal te staan maar schiet de bal toch over. Nieuwleusen moet nu echt wakker worden willen ze voorkomen dat de volgende erin vliegt.

Door een goeie wissel van Nieuwleusen is er gelijk een mooie kans, en er volgt hierna nog een tweede kans. Als volgt komt er nog een actie van Nieuwleusen en weten ze door de verdediging van SEH te komen en maakt Luna Sterken de 2-3.

De tegenstander laat de koppen niet hangen en maken gelijk een mooie aanval: 2-4. De wedstrijd begint nu heel spannend te worden en er is nog een kwartier te spelen. We worden feller, maar SEH wordt fel, wat hen een gele kaart oplevert. Dit betekent dat ze nog met 10 speelsters de wedstrijd door moeten spelen. Nieuwleusen probeert hier gebruik van te maken door veel acties op de helft van SEH te maken. Helaas valt er geen doelpunt.

Zo eindigt de 2e competitie wedstrijd voor SV Nieuwleusen Vrouwen 2, met het verlies van 2-4. We willen scheidsrechter Rens den Hollander bedanken voor het begeleiden van de wedstrijd.

Volgende week spelen wij om 14.30 uur uit tegen SV Zwolle VR1.