‘Week van de Scheidsrechter’ van 6 t/m 14 oktober

Ook dit jaar vindt de ‘Week van de Scheidsrechter’ weer plaats. Een sport breed initiatief waarbij het uitspreken van waardering voor de scheidsrechter centraal staat. De Week van de Scheidsrechter is van 6 tot en met 14 oktober 2018.

Tijdens deze week willen we zoveel mogelijk voetballers en voetballiefhebbers de scheidsrechter laten bedanken voor hun waardevolle inzet. Zij maken het immers mede mogelijk dat zo veel voetballers wekelijks op het veld van het spelletje kunnen genieten! Mensen die bijvoorbeeld die op zaterdag ochtend vroeg hun bed uitkomen en hun vrije tijd op offeren voor het fluiten van jouw wedstrijd zodat jij kunt voetballen met je team.

Hoe kan je dat doen?

• Vooraf (uitwedstrijd)
    Stem deze actie af met je leider en/of aanvoerder(s) en zorg er samen voor dat het hele team weet wat er gebeurt en waarom.
  • De actie zelf  (thuiswedstrijd)
    Op het veld introduceert de aanvoerder, of leider bij de jongste jeugd, de actie aan alle aanwezigen, eventueel samen met jou als trainer: “Graag willen wij dit moment gebruiken om met zijn allen te klappen voor de scheids en hem/haar te bedanken voor zijn/haar harde werk het hele jaar door! Scheids, bedankt!”. (applaus)
  • Achteraf (optioneel)
    Vergeet niet om dit moment te delen via social media met #SCHEIDSBEDANKT zodat het applaus niet beperkt blijft voor die ene scheidsrechter.

Ons verzoek aan iedereen is om ervoor te zorgen dat spelers én staf,  de scheidsrechter vóór de wedstrijd een hand te geven

Na afloop geven de spelers en staf de scheidsrechter opnieuw een hand en bedank je hem/haar voor het fluiten van jouw wedstrijd #RESPECTINHETVOETBAL