Wedstrijdverslag SVM VR1 – S.V. Nieuwleusen VR1 (6 april)

Het eerste damesteam van S.V. Nieuwleusen toog op zaterdag 6 april naar Marknesse voor de wedstrijd tegen SVM. Een tegenstander die op de 7e plek van de ranglijst staat, 1 plek achter S.V. Nieuwleusen.

Gelijk in de eerste minuut treft een kans van Corina net geen doel. Er wordt veel druk uitgeoefend op de helft van de tegenstander met als gevolg dat door een diepe pass van Gerrits in de 7e minuut, Manon vrij komt voor de keeper van SVM, echter wederom zonder resultaat. Enigszins tegen de verhouding in komt SVM in de 8e minuut op voorsprong via een goed geplaatste voorzet vanaf de zijkant.
In de 12e minuut springen de supporters op in verband met een geweldige doelkans van Manon maar helaas zonder het gewenste resultaat.  In de 16e minuut is SVM succesvoller, de stand wordt 2-0. Uiteraard een forse tegenvaller voor de S.V. Nieuwleusen dames want hierdoor krijgt de tegenstander vleugels en scoort wederom in de 27e minuut. In de 32e minuut volgt weer een goed opgezette aanval van SVM, score 4-0. S.V. Nieuwleusen gaat uiteindelijk met een tussenstand van 5-0 de rust in.

De peptalk van trainer Bart in de rust geeft de dames weer hernieuwde moed, wat resulteert in goed combinatie voetbal en een doelpunt gescoord door Anja in de 58e minuut. Ondanks de enorme inzet van de dames, scoort SVM 6-1. In de 79e minuut wordt de stand op 6-2 gebracht door Corina en dat is tevens de eindstand. Hopelijk zijn de dames in hun resterende 3 competitiewedstrijden meer trefzeker. Volgende week 13 april spelen de dames thuis om 13.00 uur tegen Rouveen.