Vrouwen 1 wint bekerwedstrijd

Zaterdag 31 augustus speelden Vrouwen 1 hun eerste bekerwedstrijd, thuis tegen Berkum VR2. S.V. Nieuwleusen  startte redelijk sterk en speelde veel op de helft van Berkum. Kansen waren zeker aanwezig, maar werden helaas niet goed genoeg afgemaakt. Er komen een paar mooie acties van onder andere Anja, die de bal op de lat schiet en Alice die de bal in de handen van de keeper speelt.

Daarna beginnen de dames in te zakken en laten we ons kennen, wat ook zorgt voor een fout achterin waardoor we op een 0-1 achterstand komen. De eerste helft verloopt verder slordig en we gaan dan ook met een achterstand de rust in.

Na een flinke oppepper van Bart, wordt Kim gewisseld en komt Manon in het veld. De dames beginnen fel aan de tweede helft, want deze bekerwedstrijd willen we zeker niet verliezen! Na een paar minuten neemt Anneke een mooie corner en weet Alice de bal in het goal te tikken: 1-1. Nu hebben we de smaak te pakken en weet ook Anja in de 15e de hoeken van het doel te vinden, wat ons op een 2-1 voorsprong brengt.

Dan komt Berkum weer fel terug en krijgt Elsbeth rond de 25e minuut een spannend schot op het doel, maar zoals we van Elsbeth gewend zijn, weet zij deze te stoppen! Hierop bedacht Manon zich niet en zet de tegenaanval in, wat ons in de 27e minuut op een 3-1 voorsprong brengt. Het team denkt weer optimistisch en gaat helemaal voor de winst: Elsbeth schiet in de 40e minuut een lange bal uit, die bij Anja terecht komt en zij maakt deze af: 4-1. Nog een paar minuten en we hebben de drie punten bij onze eerste wedstrijd in de pocket.

Berkum wordt ook weer feller, want ze staan best achter, hierdoor komen ze fel in de aanval en door een fout achterin komt Berkum in de 43e minuut langs onze verdediging en helaas ook langs onze keepster, wat de stand op 4-2 brengt. Gelukkig zijn er nog maar een paar minuten te gaan en weet Nieuwleusen, ondanks de pijntjes en weinige wissels de stand op 4-2 te houden, wat betekent dat wij de eerste bekerwedstrijd hebben gewonnen en het seizoen goed gestart zijn!