Voetballers in Gambia blij met voetbalkleding van S.V. Nieuwleusen

Bij S.V. Nieuwleusen voetballen de teams al jaren in mooie Hummel voetbalshirts, die via onze relatie Sport-Inn (Zwolle) verkregen. Alle teams zijn daarbij voorzien van een shirtsponsor wat allemaal een mooie indruk achterlaat. Ook zijn er enkele relaties die een categorie sponsoren. Zo is Willems Mode de shirtsponsor van de gehele meiden/dames tak en is Luuk Tijs Plus Supermarkt de sponsor van de jeugd JO8 t/m JO9 en samen met Autobedrijf Zieleman ook sponsor van de JO7 (4×4) groep.

De shirts gaan ongeveer 4 jaar mee. Na deze periode wordt het sponsorcontract al dan niet verlengd en zien we vaak dat na 4 jaar de logo’s zijn versleten. Ook komt het voor dat een sponsor een nieuw logo krijgt waardoor de shirts worden vervangen. De shirts zelf zijn echter van prima kwaliteit en kunnen nog jaren mee en wat doe je dan met de shirts?

Enkele jaren geleden kwam S.V. Nieuwleusen in contact met een vrijwilligersgroep die een sterke relatie hebben met enkele dorpen in Gambia. Onlangs hebben we een vrijwilligster van deze groep gesproken, hieronder een deel van het interview:

“Het liefst ga ik 1 keer per jaar naar Gambia, maar dat lukt niet altijd. Mijn eerste keer was in 2012, toen ging ik met broer en zus naar een lodge in Darsalami, een klein dorp aan de grens met Senegal. Geen stromend water en geen elektriciteit. Warm eten deden we met de eigenaar uit 1 pan. Hun met de handen, wij blanken kregen een lepel. Dit was een reis die veel indruk op ons heeft gemaakt.

De bevolking heeft niet meer dan dat ze aan hebben. Jongens vroegen ons om voetbalkleding en of we een bal wilden geven. In dit dorp ben ik nu vier keer geweest, ook gaan we wel eens naar andere plaatsen. Wanneer ik kleding van S.V. Nieuwleusen krijg dan sorteer ik dat en breng het in dozen naar Coevorden, vanuit daar gaat het in een container naar Gambia. De container is 6 tot 8 weken onderweg. Mijn zus en ik sturen regelmatig dozen met kleding/schoenen die kant op, maar ook verbandmateriaal dat naar een klein zorgcentrum gaat. Dat krijgen we dan weer van de thuiszorg. De laatste keer heb ik naar 2 dorpen ook voetballen van S.V. Nieuwleusen gestuurd, dat was echt supergaaf. Het plezier wat we de mensen daarmee doen is onbeschrijfelijk.

Zeker in deze tijd is het allemaal erg welkom, door de COVID-19 pandemie zijn er geen toeristen en valt een belangrijke inkomstenbron weg. Er is dus geen werk en geen inkomen en de armoede onder deze dorpen is enorm nu. Het is dan ook heel erg fijn dat ze dan nog wel kunnen voetballen met elkaar en toch plezier kunnen beleven in deze zware tijd.

Namens de rest van de groep en natuurlijk de dorpsbewoners willen we S.V. Nieuwleusen bedanken voor hun steun en inzet voor deze mensen.”

Als S.V. Nieuwleusen zijn we uiteraard apetrots dat we een rol kunnen spelen om onze passie in het voetbalspelletje ook elders in de wereld mogelijk te kunnen maken.