Voetbal 2-daagse S.V. Nieuwleusen erg geslaagd!

Dit jaar kon het traditionele Jeugd Voetbalkamp helaas niet plaatsvinden door de maatregelen rondom COVID-19. Gelukkig heeft S.V. Nieuwleusen wel twee erg leuke voetbaldagen kunnen organiseren voor al haar JO10-JO13 pupillen. De 39 deelnemers en 9 vrijwillige begeleiders hebben twee leuke dagen gehad, in het kader van sport, spel en plezier!

Op donderdagochtend 6 mei werden de pupillen welkom geheten op de tribune van S.V. Nieuwleusen. Hierbij hadden de pupillen gelijk uitzicht op de opblaasattributen die op dat moment werden opgeblazen en voor veel enthousiasme zorgde.

Na het welkom gingen we snel van start met een voetbalcompetitie gevolgd door het vrij spelen op de springkussens. Nadat de springkussens goed getest waren heeft de leiding de pupillen uitgedaagd voor een wedstrijdje voetballen op een heel veld. Dit was vooral voor de leiding erg vermoeiend. Na van een heerlijke lunch in de buitenlucht te hebben genoten was het tijd voor de zeskamp waarbij de teams tegen elkaar de uitdaging aangingen op de stormbaan, het gladiatorenspel, real-life tafelvoetbal en spijkerbroek hangen. na afloop van deze uitputtende spelletjes werd er nog een toernooitje steen, papier, schaar gedaan wat erg fanatiek gespeeld werd door zowel pupillen als de leiding. Tegen de klok van 17:00 uur was het tijd om de eerste dag af te sluiten en de pupillen naar huis te laten gaan voor het avondeten.

Donderdags werd het programma hervat met een individueel 4vs4 toernooi en een vossenjacht. De vossen bleken voor sommige teams erg moeilijk te vinden maar uiteindelijk werden de meeste vossen gevonden. Na het middageten werd het tweede deel van de voetbalcompetitie afgewerkt en een toernooi met verschillende leuke spelletjes. Na een tweede energieke dag waren veel kinderen al aardig moegestreden en was het ook tijd om de winnaars bekend te maken. Zo was er een gouden bal voor de beste voetballer, een gouden schoen voor de topscorer en een gouden handschoen voor de beste keeper. Maar ook waren er prijsjes voor de snelste jongen en snelste meisje, de pupil die het hardst kon schieten, de winnaar van het individuele 4vs4 toernooi en natuurlijk het best presterende team. Al met al kunnen we terugkijken op bijzonder geslaagde dagen met een leuke groep pupillen!