Veelgestelde vragen over de nieuwe Corona-maatregelen en het voetbal.

Maatregelen per 29 september 18:00 uur.

Het kabinet heeft maandagavond 28 september een aantal extra maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze extra maatregelen gaan in vanaf dinsdag 29 september 18:00u en gelden minimaal voor de komende drie weken. Voor het voetbal betekent dit:

1. Geen publiek meer toegestaan bij zowel het betaald als amateurvoetbal.
  2. Alle sportkantines gaan dicht.

Maatregelen en richtlijnen S.V. Nieuwleusen:

• Het clubhuis is gesloten.
  • Geen ouders langs de lijn bij de trainingen en de wedstrijden door de week en ook niet op zaterdag
  • Na de training en wedstrijd wordt het team gevraagd om z.s.m. het sportpark zowel uit als thuis weer te verlaten
  • Ouders wachten op gepaste afstand BUITEN HET SPORTPARK 1,5 meter van elkaar.
  • Bij uitwedstrijden wordt via het wedstrijdschema zoals die is gemaakt, ouders gevraagd om te rijden. Deze ouders mogen als begeleiders mee en kijken bij de uitwedstrijd.
  • Kinderen komen zoveel mogelijk in wedstrijdkleding naar de wedstrijden.
  • Kinderen/teams worden opgevangen door de begeleiding van het team.
  • Kinderen erop wijzen om zoveel mogelijk van elkaar af te blijven en voorde training  thuis naar de toilet te gaan.
  • Kinderen nemen eigen bidon mee ( kinderen erop wijzen niet van elkaars bidon drinken) en bij de minitoernooitjes een eigen rugtas mee met drinken en wat fruit/lekkers
  • Bij de jonge kinderen (Jong Oranje en JO-7) wachten de begeleiders van de teams bij de ingang van het sportveld om de kinderen te ontvangen. De kinderen worden per groepje weer naar de parkeerplaats begeleidt.
  • Bij de trainingen van de jeugdteams t/m JO19/MO19 komen in trainingskleding naar de voetbal en douchen thuis. Zij maken dus geen gebruik van de kleedkamers.
  • De Senioren kunnen bij de trainingen gebruik maken van een kleedkamer, mits de 1.5 meter afstand wordt gehanteerd.
  • Bij de wedstrijden zijn de kleedkamers  open voor maar we vragen met name  de jeugdteams zoveel
    mogelijk in tenue naar het sportpark te komen en thuis te douchen. Maak je toch gebruik
    van de kleedkamers : houd 1,5 meter afstand.

De KNVB heeft de de meest gestelde vragen over het coronavirus en de gevolgen voor het voetbal gebundeld.

Klik op onderstaande link voor de meest gestelde vragen.