Veel Fun tijdens Funrun

Elke zaterdag weer, worden er op sportpark ’t Klaverblad, allerlei activiteiten georganiseerd om de jongste jeugd lekker aan het voetballen te houden. Zaterdag 27 maart stond er voor alle JO10, JO11 en MO11 teams een Funrun op het programma.

Al om 8.45 uur kwamen de spelers het veld op, om vanaf de tribune in kleine groepjes het dorp Nieuwleusen in te trekken. Daar moesten ze verschillende voetbalopdrachten uit voeren. Prachtig zichtbaar, in de zwart-oranje trainingspakken, liepen 45 kinderen onder begeleiding van een trainer, leider of ouder, langs verschillende opdrachten waar punten gehaald konden worden. Tijdens de 12 verschillende opdrachten werden alle technische vaardigheden binnen het voetbal aangeboden. Zo moesten de leerlingen hooghouden, schieten op goal, mikken op baskets en schommels en ook het alom bekende latje trap mocht niet ontbreken. Naast dat fun erg belangrijk was tijdens deze sportieve ochtend, werden ook vandaag de spelers breed uitgedaagd om zichzelf te verbeteren. De wind en bij vlagen de hagel, kon het plezier niet in de weg staan. Alle opdrachten waren klaargezet in de verschillende speeltuinen in Nieuwleusen. In de speeltuin aan de Bosmansweg werd rond de tafel gespeeld met een voetbal. Welk groepje houd de bal het langst op de tafel? Bij de Turfslag stond mikken centraal. Wie schiet de bal vanaf een afstandje in het schommelnest. Op het sportpark werden de hersenen gekraakt bij het oplossen van twee breinbrekers. Wie neemt het voortouw en is een leider? Wie heeft het inzicht om de puzzels op te lossen? Het gatendoek mocht ook dit keer niet ontbreken. Schieten op goal en mikken wordt hierbij gecombineerd. Na het uitvoeren van de 12 opdrachten, kwamen de spelertjes moe, maar voldaan, aan op het sportpark voor de laatste activiteit van de dag.

Dat je het voetbalspel niet alleen maar met voetbalopdrachten tot je kunt nemen, werd bij de laatste activiteit duidelijk.  Niet voetbal, maar knotshockey werd gespeeld. Een spel waarbij het vrijlopen centraal staat. Naast dat je hierbij je eigen lichaam gebruikt om te bewegen, heb je ook nog een knots in je handen om de bal te passen, vooruit de dribbelen of te schieten op goal. Gevolg, één grote georganiseerde chaos en ontzettend veel gelach. Wat hebben we ervan genoten. En dan de prijsuitreiking. Alleen maar winnaars. Een mooie sportieve dag met heel veel blije gezichten.

Afsluitend wil ik gebruik maken van dit moment om alle vrijwilligers weer te bedanken voor de inzet. Naast het begeleiden van de trainingen en wedstrijden, is de inzet van de vrijwilligers tijdens dit soort activiteiten van groot belang. Vorige week tijdens de vossenjacht en afgelopen zaterdag tijdens de funrun. In het bijzonder wil ik Lennart de Weerd bedanken voor het organiseren van deze funrun! Applaus.

Wiebe Bonsink