Supergave FreeStyle Voetbal Clinic voor O12/O13 jeugd

Zaterdag 20 maart werd er voor 65 jongens en meisjes van O12 en O13 een Freestyle Clinic gegeven door Mike van de Streek van Street-skills met zijn mede freestylers Hermen Voerknecht en Aron Nijland. Zowel Mike, Hermen als Aron zijn professionele freestylers en zitten Hermen en Aron bij de beste 100 van de wereld. Hermen werd het afgelopen jaar ook nog eens 2e op het NK, al met al de créme-de-la-créme van de nederlandse Freestyle Voetbal.

De 65 deelnemers werden verdeeld over 3 clinics. Elke clinic een bestond uit een training van 50 minuten en een spectaculaire freestyle show door de heren van Street-skills van 10 minuten.
Binnen S.V. Nieuwleusen heeft de jeugd gedurende ‘Corona periodes’ door kunnen trainen en voetballen door voornamelijk onderlinge wedstrijden en mix-toernooien zoals de Wintercompetitie.
Ook niet-leden konden tijdens deze periodes meedoen aan diverse voetbalactiviteiten zoals Voetbaldagen, Meidenmiddag en natuurlijk onze Voetbalschool.

Om dit allemaal te kunnen organiseren en financieel te kunnen uitvoeren, heeft S.V. Nieuwleusen ook de hulp van de KNVB gekregen. De KNVB heeft namelijk een stimuleringsbudget aan verenigingen ter beschikking gesteld zodat de jeugd kon door voetballen, bewegen en elkaar op een sportieve manier blijven ontmoeten, ook in de tijd dat de scholen vanwege de aanhoudende ‘Corona-crisis’ dicht zaten.

Waarom een freestyle clinic?

Freestyle voetbal is meer dan alleen een balletje hooghouden. Het doet wat met een voetballer wanneer een freestyle voetbaltruuk lukt waar hij of zij keihard op geoefend heeft. Je ervaart dat je iets kan bereiken als je ergens keihard voor werkt en krijgt er veel plezier van en het zelfvertrouwen krijgt ook een boost. Nog leuker is dat als dit met één of een paar vrienden doet waarbij je elkaar constant uitdaagt in het doen van truuks.

Mede daarom vind S.V. Nieuwleusen dit belangrijk voor haar jeugd omdat onderstaande aspecten worden gestimuleerd:

• Stimuleert om thuis te oefenen
  • Verbetert het balgevoel en het fijn motorisch vermogen
  • Stimuleert het zelfvertrouwen
  • Ontwikkelt het doorzettingsvermogen en geduld
  • Creativiteit bij de spelers wordt aangesproken

Zo was dat vandaag ook bij de deelnemers. Waarbij de gedachte eerst is van dat kan ik toch niet, worden voorzichtig onder begeleiding van de freestylers de eerste stapjes gezet in de wereld van Freestyle. Hoe balanceer je die bal en waar moet je aan denken.

Maar met de juiste ondesteuning van Mike, Hermen en Aron werden de beginselen door de deelnemers al vlot opgepakt. Bal in de nek laten afrollen, hooghouden, rond-de-wereld en noem maar op.

De Freestylers sloten iedere Clinic in stijl af met een  prachtige demonstratieshow (download).

Na deze fantastische show was er nog gelegenheid tot vragenstellen. De meest gestelde vraag was dan ook wel hoe wordt je freestyler.
Mike beantwoord deze vraag met het feit dat je niet direct het talent hoeft te hebben. Het is vooral heel veel trainen, je grenzen verleggen, bal gevoel creëren, lenig worden en natuurlijk heel veel YouTube video’s kijken voor inspiratie.

Gedurende de ochtend zijn diverse foto’s door ons zelf gemaakt. Deze zijn te vinden in onderstaande links:

Oefenen, oefenen en oefenen…..
Wil je enkele oefeningen van vanochtend nog eens zien om zelf te oefenen? Download dan onderstaande video’s:

Nog meer freestyle bekijken? Zoek dan eens op het freestyle YouTube kanaal: Freestyle Voetbal NL