Succesvolle voetbalclinic op schoolfeest De Wegwijzer

In februari van dit jaar kreeg S.V. Nieuwleusen van de organisatie de vraag of we een voetbalclinic kunnen en willen organiseren tijdens het jaarlijkse Wegwijzerschoolfeest. Naast S.V. Nieuwleusen werd ook volleybal vereniging Flash gevraagd voor een volleybal clinic in de sportzaal van De Wegwijzer.

Vanuit S.V. Nieuwleusen waren twee vrijwilligers aanwezig om de clinic uit te voeren, Bertus Goutbeek en Marco Stegerman. Voor deze clinic waren een tweetal oefeningen bedacht: een Dribble Challenge die in de voetbalkooi werd gehouden en waarbij op tijd een parcours diende te worden afgewerkt en op het schoolplein een schietoefening waarbij de snelheid van het schot werd gemeten. Beide onderdelen waren erg populair onder alle leeftijdsgroepen. Iedere deelnemer kreeg een officieel S.V. Nieuwleusen Voetbalclinic Certificaat waarop de snelheid van zowel Dribble Challenge als het schot werd vermeld,

Voor de schietoefening is samenwerking gevonden met oud-eerste elftal speler Rob Muller, namens SPEQ Innovations, om hun ‘OpenGoaaal’ in te zetten in combinatie met een schietsnelheidsmeting. De door SPEQ Innovations gesponsorde lasergun werd achter het doel geplaatst en op een display werd getoond met welke snelheid er werd geschoten.

Dit bleek een schot in de roos te zijn. Ook was er veel interesse van ouders voor de ‘OpenGoaaal’ en dit in combinatie met de lopende Clubactie die momenteel via S.V. Nieuwleusen actief is.