Studenten organiseerden vossenjacht voor Jeugdteams

Op zaterdag 20 maart 2021 hebben de studenten, Sophie Kappert, Marloes Bredewold en Tieme Brinksma van Landstede Sport & Bewegen een vossenjacht georganiseerd. Dit deden ze voor de S.V. Nieuwleusen O7, O8 en O9 teams.
De opdracht voor school was om een toernooi, wedstrijd of evenement te organiseren. Zij kozen voor het organiseren van een evenement. In het organiseren van een deze vossenjacht zat veel voorbereidingstijd. De vrienden en familie vragen om voor vos te spelen, groepjes indelen en die ook nog een een begeleider te geven. In totaal zijn we op 18 vossen gekomen en 12 groepjes van de kinderen met een begeleider! Wij als eerstejaars studenten hebben dit allemaal zelf geregeld.
Om 9.00 uur begon de vossenjacht, de kinderen gingen van start vanaf het voetbalveld. Richting het gebied waar de vossen stonden. De groepen kregen bij elke vos een opdracht. Sommige opdrachten waren uit te voeren met een bal. Hier kwam het stukje zelf voetballen dus ook nog eens van toepassing. De kinderen waren bij elke vos heel enthousiast en benieuwd naar wat ze moesten doen. Was het een voetballer raden? Een rebus oplossen? Of 3x hooghouden? Nadat ze bij elke vos de opdracht hadden uitgevoerd kregen ze een letter mee. Uiteindelijk als ze elke vos gehad hadden, waren de 17 letters compleet. Zodra ze alle 17 de letters verdient hadden kwamen ze weer terug naar het voetbalveld.
Bij het voetbalveld kwamen alle groepjes 1 voor 1 binnen. Hier gingen ze samen met hun begeleider het woord proberen te puzzelen! Uiteindelijk is het alle 12 de groepjes gelukt om alle vossen te vinden en dus ook het woord op te lossen. Het woord was `amateurvoetballer`. Het was een leuke en leerzame ervaring om dit evenement te organiseren. Alle reacties op de vossenjacht waren heel erg positief, dit was te merken aan de kinderen hun energie en plezier dat ze hadden. Maar ook bij de begeleiders hoorden we dat ze het super leuk vonden om te doen met de kinderen. Het is een goede organisatie geweest, wat uiteindelijk een mooi evenement heeft opgeleverd!

Iedereen die heeft mee geholpen bij de vossenjacht, heel erg bedankt nogmaals. Zonder jullie was er anders geen vossenjacht geweest!

Marloes Bredewold, Sophie Kappert en Tieme Brinksma