VR1

Stijgende lijn in voorbereiding S.V. Nieuwleusen VR 1

De eerste oefenwedstrijd tegen Den Ham VR 1 stond in het teken, van het afscheid van diverse speelsters. Door het abrupte einde van seizoen 2019-2020 hadden zij, Melissa Gerrits, Anja van Kesteren en Melissa van de Hoek, geen laatste wedstrijd gespeeld. Onder leiding van de nieuwe trainer Gerrit Hilberink mochten zij nog eenmaal aantreden. In overleg met de tegenstander is afgestemd drie keer 30 minuten te spelen. Wat de gelegenheid gaf om diverse dingen uit te proberen. Het eerste halfuur zetten de dames van S.V. Nieuwleusen, Den Ham vol onder druk. Dit resulteerde al snel in de 1-0 van de voet van Laurie Hoekstra. Vervolgens was het Den Ham die het spel bepaalde en uitliep tot 1-3. In het tweede halfuur ging S.V. Nieuwleusen dames 1 opzoek naar de aansluitingstreffer. Deze treffers werden gemaakt door Keanny Vink en Alice Gosseling. Het laatste half uur was de puf eruit bij beide teams. Den Ham VR1 wist nog eenmaal te scoren wat de eindstand op 3-6 zette.
Op donderdagavond 20 augustus 2020 speelde S.V. Nieuwleusen dames 1 haar tweede oefenduel uit tegen SC. Rouveen VR 1. De zon was nog volop aanwezig en het veld lag er niet al te best bij. Ook tijdens deze wedstrijd werd er gelijk druk gezet op de tegenstander. Na acht minuten opende Laurie Hoekstra de score met 0-1. Daarna bleef S.V. Nieuwleusen druk zetten en kregen zij diverse kansen. Daphne Schouten schiet tweemaal rakelings over en ook bij Alice Gosseling scheelt het een teenlengte. Voor rust krijgt Rouveen VR 1 nog één goede kans, maar de lat zorgt dat het 0-1 blijft. Na rust viel de 1-1 alsnog. S.V. Nieuwleusen dames 1 bleef rustig en liet mooi positiespel zien. De verdediging speelde de bal rond totdat er een opening was naar voren. In de 72e minuut was het Laurie Hoekstra die alleen op de keeper afging en de 1-2 verzorgde. S.V. Nieuwleusen dames 1 blijft op zoek naar een derde treffer en krijgt een grote kans met Larissa Hilberink. Helaas staat de keeper van Rouveen goed opgesteld. Tot slot weet Rouveen nog de 2-2 te maken voor het eind van de wedstrijd doordat de bal achterin niet helemaal goed wordt weggewerkt.
Op 22 Augustus sloot S.V. Nieuwleusen dames 1 de voorbereidingsfase af met een overwinning van 1-3 op Hellendoorn VR 1. Vooraf aan deze wedstrijd heeft de selectie heerlijk geluncht op het klaverblad. Ook gaf dit de trainer de mogelijkheid om het team beter te leren kennen en zijn tactische overwegingen nader toe te lichten. Graag willen wij bij deze het bestuur van S.V. Nieuwleusen bedanken voor de lunch. Die middag werd er om half drie afgetrapt in Hellendoorn. Bij rust stond er 1-1 op het scorebord. Na rust stelde Nieuwleusen vrij snel orde op zaken door uit te lopen naar 1-3. De wedstrijd werd daarna keurig uitgespeeld door ons. We kwamen niet in de problemen ondanks dat wij het laatste deel, door enkele lichte blessures, nog met tien speelsters in het veld stonden.