Sterk spelend S.V. Nieuwleusen uitgeschakeld in de beker.

S.V. Nieuwleusen speelde donderdagavond 11 november op ’t Klaverblad de bekerwedstrijd tegen 1e klasser zondag ROHDA Raalte. De thuisclub verloor met 2-4 en ligt dus uit de beker. Maar de oranjehemden deden met hun sterke optreden wel aan klantenbinding.

Wegens fysiek ongemak van Bas Evenboer verscheen JO19 speler Jille Brinksma aan de aftrap.  S.V. Nieuwleusen begon uitstekend en al in de 5e minuut was het 1-0. Thomas Koobs legde bal breed waarna Jille Brinksma de bal beheerst binnenschoot. In de 12e minuut was het alweer gelijk, na wat slap verdedigen kon Kevin Peppels de bal binnentikken.

S.V. Nieuwleusen legde enkele mooi aanvallen op de mat en kreeg ook kansen. Tegen de verhouding in kwamen de gasten na een half uur spelen op voorsprong. Saake Malestein kreeg de bal wat ongelukkig op de hand en scheidsrechter Kiremit kon niet anders dan de bal op de stip leggen. Mart Lugtenberg wist hier wel raad mee: 1-2.  In de 38e minuut een prima aanval van de bezoekers die door Julian van Hoogstraten koel werd afgerond: 1-3. Een paar minuten later scoorde Jille Brinksma alweer de aansluitingstreffer. Na een diepe bal ging hij als de kippen vandoor en oog in oog met keeper Frans van Oldeniel was hij heel koelbloedig. Direct daarna bijna de gelijkmaker, Thomas Koobs deed werkelijk alles goed maar vergat om te scoren, zonde dit had een beter lot verdiend. Thomas krijgt op slag van rust nog een mooie kans, maar zijn schot verdween via de vingertoppen van Oldeniel over het doel. De 1e helft was zeer vermakelijk waar S.V. Nieuwleusen de beter kansen bij elkaar voetbalde. Ruststand 2-3.

De thuisclub begon de 2e helft met Lars Gruben, hij verving  Jille Brinksma. Na 10 minuten spelen moest verdediger Saake Malestein geblesseerd het veld verlaten, Niek Bollemaat verving hem. Na en kwartier zorgde simpel balverlies in de verdediging ervoor dat de gasten de voorsprong konden vergroten, wederom door Julian van Hoogstraten. Twee minuten later gaf Niek Bollemaat een fantastische pass op Lars Gruben, zijn inzet spatte spatte uiteen op de lat.

S.V. Nieuwleusen probeerde nog wel van alles maar de wedstrijd was zo goed als gespeeld. Thomas Koobs bleef een plaag voor de verdedigers, maar de beste kans was nog voor Lars Gruben, maar hij schoot de bal via de keeper over het doel.

Zaterdag 20 november om 14.30 uur speelt S.V. Nieuwleusen de competitiewedstrijd thuis tegen S.C. Lutten. Dit is de laatste wedstrijd van de 1e periode.