Start 4-fasen jeugdcompetities en bekerwedstrijden.

A.s. zaterdag 4 september begint voor de O8 t/m O12 pupillen de competitie met het 4-fasenmodel. Vanaf de O13 staan er bekerwedstrijden op het programma. Ook voor de senioren start de bekercompetitie.

Kijk hier voor het volledige programma van zaterdag 4 september:

Wedstrijdprogramma – S.V. Nieuwleusen (svnieuwleusen.nl)

4-fasenmodel voor O8 t/m O12 pupillen.

Voor O8 t/m O12 pupillen gaat de competitie er iets anders uitzien. In plaats van een voorjaars- en najaarsreeks is het 4-fasen model ingevoerd. Het seizoen wordt opgesplitst in 4 fasen, 2 in het najaar en 2 in het voorjaar, in totaal zijn dit minimaal 24 wedstrijden. Beker- en inhaalwedstrijden komen te vervallen

De indeling van de eerste fase (klasse niveau) gebeurt nog steeds op basis van de teaminschrijving van de vereniging. In het 4-fasenmodel is het een streven om de reisduur te beperken en wordt er niet gespeeld in de schoolvakanties. De inhaalwedstrijden moeten binnen de fase worden gespeeld willen ze meetellen voor de competitie. De bekerwedstrijden komen voor deze leeftijdscategorieën te vervallen.

Plezier en ontwikkeling voorop.

Het 4-fasenmodel is gebaseerd op het voetballende kind en hoe hij/zij optimaal plezier beleeft aan het voetballen . Plezier en ontwikkeling staat voorop. Eén van de grote voordelen van dit model is de mogelijkheid om pupillenteams sneller te herindelen, mits noodzakelijk. Hierdoor komen er veel minder grote scores voor en worden er meer wedstrijden gespeeld waarbij de krachtsverhouding tussen teams in balans is. Dit laatste leidt tot meer plezier bij de kinderen, en zorgt er uiteindelijk voor dat kinderen langer blijven voetballen.