Sophie Vasse geselecteerd voor laatste 22 Nederlands elftal MO14.

Sophie Vasse, speelster van S.V. Nieuwleusen JO13-1 is geselecteerd voor de laatste 22 speelsters van MO14(Meisjes onder14).

Sophie speelt al enkele jaren voor de afdelingen Oost en Noord-Oost van de KNVB. Eerst bij MO12, daarna bij MO13. Deze leeftijdsgroepen kennen nog geen landelijk traject. Het landelijke traject begint bij MO14. Wel speelden ze aan het eind van het seizoen tegen de afdelingen West, Zuid en Westfalen Duitsland in een toptalententoernooi in Schalkhaar. In het seizoen 2017/2018 speelde Sophie bij MO14 voor een plek in de landelijke selectie. Helaas scheurde ze toen haar voorste kruisband van haar rechterknie tijdens de eerste selectiewedstrijd. Na een revalidatie van ruim een half jaar mocht ze weer beginnen met wedstrijden te spelen, dit echter wel met een brace. Dit omdat ze, als ze uitgegroeid is alsnog geopereerd moet worden.
In september 2018 begonnen de selectietrainingen/wedstrijden bij de KNVB afdeling Oost in Zutphen. In november 2018 werd ze geselecteerd voor de afdeling Noord-Oost, een samenvoeging van beide afdelingen. Ook deze selecties gingen goed, waardoor ze met team Noord-Oost in januari en februari selectiewedstrijden ging spelen met de afdelingen Zuid en West in Barneveld, om te komen tot een landelijke selectie van 48 meiden. Dit betekende veel gereis. Bijna elke woensdag een trainings/wedstrijddag, ook in Barneveld. Sophie speelt op de linkshalf-positie Door weer door de selectieronden te komen behoort ze nu tot de groep van 22 speelsters die het eindtraject ingaan. Dit houdt in dat ze op 10 en 17 april twee stagedagen heeft. Op 10 April een dag in Ede, waar ze overdag traint en videobeelden gaat bekijken van de afgelopen periode. ’s Avonds speelt het team tegen DTS’35 JO14-1. Op 17 april eenzelfde dag, alleen dan in Ermelo, waar het ’s avonds speelt tegen DVS’33 JO14-1.
Hierna krijgt ze te horen of ze meegaat met een groep van 16 speelsters, om in het Nederlands elftal MO14 te spelen op een 5-daags toernooi in Duitsland. Ook speelt dit Nederlands elftal een wedstrijd op 16 juni op het Toptalententoernooi in Schalkhaar.