Selectienieuws S.V. Nieuwleusen

Nu het huidige voetbalseizoen er zo goed als op zit, geven we in aanloop naar het seizoen 2019-2020 graag een update over een aantal mutaties binnen de A-selectie van S.V. Nieuwleusen.

Vertrekkende / stoppende spelers
Halverwege het afgelopen seizoen is Rick Jansen aangesloten bij de selectie om de personele problemen van toen op te lossen. Zijn rentree bij de selectie blijft helaas bij de afgelopen seizoenshelft, omdat hij heeft aangegeven volgend jaar weer terug te gaan naar zijn team in de lagere senioren. Rick schroefde de afgelopen maanden zijn aantal caps op naar het respectabele totaal van 199.

Stan Scholten heeft aangegeven volgend seizoen zijn succes te willen beproeven bij buurman USV. De 21-jarige verdediger speelde zijn hele jeugd bij S.V. Nieuwleusen, maakte sinds zijn overstap naar de senioren in 2015 deel uit van de A-selectie en verzamelde totaal 49 ‘caps’. Wij wensen Stan allereerst een goed herstel, nadat hij in zijn laatste wedstrijd voor S.V. Nieuwleusen nog zijn middenvoetsbeentje brak. Maar zeker ook veel succes bij de blauw-witten!

Ook Joran Buursema (22) zal in het nieuwe seizoen geen onderdeel meer uitmaken van de selectie. De middenvelder kampt al lange tijd met chronisch blessureleed en kwam de afgelopen voetbaljaargang ook helemaal niet in actie. Mede daardoor verzamelde hij ‘slechts’ 34 caps in S.V. Nieuwleusen 1. We wensen Joran heel veel succes op zijn weg naar ‘duurzaam’ herstel.

Nieuwe gezichten in de selectie
Tegenover de drie stoppende/vertrekkende spelers, staan ook aanvullingen uit eigen jeugd en van ‘buitenaf’.

Allereerst zal de 18-jarige Leon de Raad volgend seizoen aansluiten bij de selectie van trainer Jeroen Elzinga. Leon komt over uit onze eigen JO19-1 en is voor het publiek geen onbekende. Afgelopen seizoen maakte Leon al zijn officiële basisdebuut in de uitwedstrijd bij Avereest (0-1 winst), terwijl hij ook aan het einde van het afgelopen seizoen al de nodige speelminuten al maakte.

Een nieuw gezicht is die van Stijn Theunissen (foto). De 21-jarige verdediger woont in Meppel, en speelde het afgelopen seizoen met Alcides 2 nog in de reserve Hoofdklasse (zo). Stijn traint sinds december vorig jaar al structureel mee met de A-selectie van S.V. Nieuwleusen en maakt met ingang van het nieuwe seizoen dus de definitieve overstap.

Tot slot heten we Gerrit Zekveld van harte welkom. De routinier (31) komt over van Olympia ’28 waar hij de afgelopen vier seizoenen speelde. Gerrit heeft verder een verleden bij ASV Dronten, waar hij met het 1e elftal in 2014 nog het kampioenschap in de 2e klasse vierde en een seizoen in de 1e klasse uitkwam. Na zijn verhuizing naar Zwolle besloot hij het dichter bij huis te zoeken en belandde dus in Hasselt. Na vier seizoenen daar is hij op zoek naar een nieuwe uitdaging, die hij bij S.V. Nieuwleusen heeft gevonden!

In de voorbereiding van het nieuwe seizoen zullen Stijn en Gerrit zichzelf via de mediakanalen van S.V. Nieuwleusen nog verder gaan voorstellen.
We heten de nieuwkomers van harte welkom en wensen hen allen veel (sportief) succes!