S.V. Nieuwleusen wint van ZZVV

S.V. Nieuwleusen werd deze middag welkom geheten op sportpark Woltinge-slag in Zuidwolde. Dit deden de gastheren door in de voorbeschouwing eens in de historie van de onderlinge duels te duiken. Zeer leuk om te lezen. Het duel van deze middag gaat in het voordeel van Nieuwleusen de geschiedenisboeken in, 1-4.

De eerste 10 minuten van de wedstrijd gaan redelijk gelijk op. Beide teams maken direct duidelijk wel te willen voetballen op het kurkdroge kunstgras van ZZVV. Echt grote kansen doen zich nog niet voor maar toch ligt de bal ineens in het doel van S.V. Nieuwleusen. Uit een corner van ZZVV lijkt de Tim Hoogenkamp te worden gehinderd waardoor Roald Schinkel in een leeg doel vrij kan inkoppen: 1-0 voor ZZVV.

In de fase die volgt heeft S.V. Nieuwleusen het niet makkelijk en weet geen kansen te creëren. ZZVV heeft het betere van het spel en dwingt Nieuwleusen tot het maken van slordige foutjes. Maar net zo  onverwachts als de 1-0, valt ook de 1-1. Reinier Meijerink zet ineens Tom Vasse op links vrij voor de keeper die het hoofd koel houdt en met een mooie boog in de verre hoek prachtig afrond.
Op een vrije trap van Reinier na, die door de keeper uit de kruising wordt getikt, gebeurt er in het restant van de eerste helft niet zoveel meer: ruststand 1-1.

De tweede helft begint met een sterker Nieuwleusen. ZZVV heeft het moeilijk en kan niet veel meer afdwingen. Na een klein kwartier verovert Saake Malestein in een sterk duel de bal op het middenveld en speelt direct Tom Vasse in op links. Hij weet Reinier Meijerink voor het doel te bereiken die de gasten op een 1-2 voorsprong schiet.

Het is nogmaals Reinier die het net vindt. Nog geen vijf minuten later krijgt hij de bal op 20 meter op een presenteerblaadje van Nick Holsappel die voor Bas Evenboer in het veld is gekomen. Met een heerlijke pegel knalt hij de 1-3 binnen.
Een kwartier voor tijd komt, na een lange afwezigheid, Lars Grubenvin het veld voor Saake Malestein. Niet lang daarna  luistert hij zijn terugkeer op met een doelpunt. Wederom op aangeven van Tom Vasse zet Lars de 1-4 eindstand op het scorebord. Zeker op basis van de tweede helft een dik verdiende overwinning.

Zaterdag 13 oktober speelt S.V. Nieuwleusen om 14.30 uur thuis tegen SCD ’83 uit Dedemsvaart

Opstelling S.V. Nieuwleusen:

Doel                 : Tim Hoogenkamp
Verdediging   : Stan Scholten, Roy Bollemaat, Stefan van Veen, Ruben Brinkman
Middenveld    : Thomas Huzen, Saake Malenstein (76e Lars Gruben), Tom Vasse (81e Anne Jan Broek), Mark de Weerd
Aanval             : Reinier Meijerink, Bas Evenboer (59e Nick Holsappel).

Scoreverloop:
11e  minuut: 1-0 Roald Schinkel
23e minuut: 1-1 Tom Vasse
58e minuut: 1-2 Reinier Meijerink
64e minuut: 1-3 Reinier Meijerink
81e minuut: 1-4 Lars Gruben