S.V. Nieuwleusen wint van VV Hoogeveen

Op een zonnig sportpark ontving S.V. Nieuwleusen zaterdag 29 september V.V. Hoogeveen. Beide ploegen hadden hun eerste competitiewedstrijd gewonnen, er was dus sprake van een heuse ‘topper’. Na een 2-0 ruststand stond er na negentig minuten een 4-0 stand op het scorebord in het voordeel van de thuisploeg.

Klik op de link voor de samenvatting van de wedstrijd van Hoogeveen TV.

Klik op de link voor de reactie van trainer David Leeuw van S.V. Nieuwleusen.

Klik op de link voor de reactie van Eduard Kobes, speler van Hoogeveen.

Voor de wedstrijd werd er stil gestaan bij het overlijden van oud-bestuurslid Gerrit Lenters. Om hem te herdenken werd een In Memoriam voorgedragen, afgesloten met een minuut stilte.
Vanaf de eerste minuut pakten de gasten uit Hoogeveen het initiatief en zetten Nieuwleusen onder druk. Dit resulteerde direct in een aantal gevaarlijke hoekschoppen.

Tot grote verrassing van het thuispubliek was het toch S.V. Nieuwleusen dat op voorsprong kwam. In de Hoogeveense defensie werd de bal ongelukkig weggewerkt, waarbij ook de keeper zeker niet vrijuit ging. Tom Vasse wist wel raad met deze buitenkans en tekenden de 1-0 aan. Niet lang daarna was het Bas Evenboer die onreglementair gestuit werd binnen de ‘zestienmeter’. De toegekende strafschop werd door Reinier Meijerink benut. Helaas voor de geblesseerde Robin Hoogenkamp kwam er vroegtijdig een eind aan de wedstrijd. Hij moest worden vervangen door Ruben Brinkman.

Hoogeveen bleef druk houden op het doel van de Nieuwleusenaren. Tim Hoogenkamp liet zien in goede vorm te zijn en hield zijn doel schoon.
Het laatste kwartier van de eerste helft werd het wat venijnig binnen de lijnen. Scheidsrechter Yildiz bestrafte dit met enkele gele kaarten. Op slag van rust kreeg Damian Dissel van Hoogeveen zijn 2e gele kaart, ditmaal vanwege opmerkingen op de leiding. Hij moest dan ook vertrekken.

Na de rust bracht trainer Leeuw van Nieuwleusen Wouter Tabbers binnen de lijnen. Nieuwleusen bleef het echter lastig vinden om, ondanks de man meer situatie, de vrije man te vinden.
Net als in de eerste helft viel ook nu een treffer uit het niets. Saake Malenstein schoot van ruime afstand een als voorzet bedoeld schot achter de doelman van Hoogeveen. Een geweldig doelpunt. Met deze 3-0 viel de wedstrijd in het slot. De gasten uit Hoogeveen bleven wel strijdvaardig en op zoek naar een treffer. Verder dan een groot aantal hoekschoppen kwamen ze niet.

In de slotfase bracht Wouter Tabbers de goed meegelopen Reinier Meijerink in stelling. Met zijn tweede van de middag en de vierde voor S.V. Nieuwleusen, bepaalde Reinier de eindstand op 4-0.
Een resultaat waar de thuisploeg terecht zeer gelukkig mee was. Samen met SV Marknesse en Elim hebben de Nieuwleusenaren nog geen puntverlies en delen de koppositie.
Zaterdag 6 oktober staat de uitwedstrijd tegen ZZVV uit Zuidwolde op het programma.

Opstelling S.V. Nieuwleusen:

Doel               : Tim Hoogenkamp
Verdediging: Stan Scholten, Roy Bollemaat, Stefan van Veen, Robin Hoogenkamp (21e Ruben Brinkman)
Middenveld : Thomas Huzen (46e Wouter Tabbers), Saake Malenstein (73e Nick Holsappel), Tom Vasse, Mark de Weerd
Aanval          : Reinier Meijerink, Bas Evenboer.

Scoreverloop:
9e minuut: 1-0 Tom Vasse
13e minuut: 2-0 Reinier Meijerink
51e minuut: 3-0 Saake Malestein
63e minuut: 4-0 Reinier Meijerink

Pupillen van de week:
Lars Brasjen en Simen Roos, beide jongens spelen in JO13-1.