S.V. Nieuwleusen wint op karakter van NEC Delfzijl

Op een bijzonder regenachtige dag speelde S.V. Nieuwleusen zaterdag 30 september thuis tegen NEC Delfzijl. Op een nat en glad veld werd met succes ten strijde getrokken tegen deze onbekende tegenstander. De oranjehemden wonnen met 3-2.

S.V. Nieuwleusen leek in het begin even in de wedstrijd te moeten komen. Er werd slordig en tam aan de wedstrijd begonnen. Dit resulteerde al vrij snel in een paar kansen voor de gasten uit Delfzijl. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam S.V. Nieuwleusen steeds beter voor de dag met name door er heel veel energie in te steken. Dit moest ook wel omdat de gasten elkaar makkelijk vonden. In de 20e minuut is het toch raak voor NEC, na een vloeiende aanval schoot Elsin Yilmaz van 20 meter knap raak.

S.V. Nieuwleusen pakte echter direct de draad weer op en begon aan te dringen. Na een goede aanval was het Tom Vasse die in de 27e minuut de gelijkmaker scoorde. De thuisclub bleef met veel energie spelen waardoor de wedstrijd tot aan de rust gelijk op bleef gaan.

Na de rust leek het even of er minder gejaagd mocht worden om nog wat energie over te houden aan het eind van de wedstrijd. De tweede helft begon net als de eerste helft, NEC heeft het betere van het spel en scoort dan ook in de 55e minuut de 1-2. Wat niet op een kans leek werd toch ineens afgerond door Edwin Hodzic. NEC ging op zoek naar meer en de thuisclub had geluk dat er net als in de eerste helft een doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Maar toch was het S.V. Nieuwleusen dat mocht juichen. Reinier Meijerink schiet in de 65e minuut tussen twee verdedigers knap de 2-2 binnen.

De rest van de tweede helft levert niet heel veel kansen meer op totdat de ingevallen Anne Jan Broek vanaf de zijlijn ziet dat de keeper niet helemaal goed opgesteld staat. Met een geweldige lob verrast hij de keeper in de korte hoek. Met nog 5 minuten officiële speeltijd staat het 3-2 voor de thuisploeg. Zonder al te veel problemen in de laatste minuten konden de eerste punten worden bijgeschreven in de 2e klasse Noord.

Opstelling S.V. Nieuwleusen:

Timo Muller, Ruben Brinkman, Stan Scholten,  Bas Evenboer, Hendrik Jan van den Berg, Joran Buursema (80e min. Anne Jan Broek), Mark de Weerd, Jurrian Schuurman, Saake Malestein (90e min. Justin Beentjes), Tom Vasse, Reinier Meijerink.

Pupillen van de week: Rink Beltman en Jim Marsman, allebei spelend in JO13-1

Scoreverloop:

20e min.: 0-1 Elsin Yilmaz

27e min.: 1-1 Tom Vasse

54e min: 1-2 Edwin Hodzic

65e min: 2-2 Reinier Meijerink

85e min: 3-2 Anne Jan Broek

A.s. zaterdag 7 oktober speelt S.V. Nieuwleusen om 14.30 uur uit tegen DESZ uit Zwartsluis