S.V. Nieuwleusen VR1 verzekert eerste plaats in de bekerpoule

Op zaterdag 16 april stond de laatste bekerpoulewedstrijd tegen V.V. Den Ham vrouwen 1 op het programma. Tevens was dit de laatste wedstrijd dat onze keepster Miss Flowers onder de lat stond.

Onder leiding van meneer Kicir werd om 12:00 uur afgetrapt op het hoofdveld van S.V. Nieuwleusen. V.V. Den ham begint sterk aan de wedstrijd en zet het middenveld en de achterhoede van S.V. Nieuwleusen flink onder druk. Na ongeveer tien minuten krijgen de dames van S.V. Nieuwleusen grip op de tegenstander. De combinaties worden gezocht, wat resulteert in diverse  kansen. In de 25ste minuut is het Sanne Veltman die de openingstreffer maakt op aangeven van Anneke Schottert.

Tot de rust gaan de teams gelijk op, en zijn er over en weer scoringsmogelijkheden. V.V. Den ham probeert de bal steeds achter de verdediging van S.V. Nieuwleusen te leggen, door middel van de lange bal.  In de 45ste minuut wordt de bal niet goed uitverdedigt en maakt V.V. Den Ham de gelijkmaker. Met de stand van 1-1 gaan we de rust in.

In de tweede helft is het tijd om gas te geven en druk op de tegenstander te blijven zetten. Manon Klomp zorgt voor veel gevaar op de rechterkant met haar snelheid. In de 60ste minuut geeft zij de bal aan Anja van Kesteren die beheerst de 2-1 scoort. Na deze treffer stapelen de kansen zich voor S.V. Nieuwleusen op. Het vizier staat helaas niet helemaal op scherp, waardoor S.V. Nieuwleusen het verzuimt om de stand uit te breiden. En toen trad een oude voetbalwet in werking, want als jezelf de kansen niet afmaakt dan doet de tegenstander het wel. In de 80ste minuut draait een mislukte voorzet van V.V. Den ham in de goal en staat het 2-2.  De laatste tien minuten heeft de stand niet meer doen veranderen. Dankzij het gelijkspel heeft S.V. Nieuwleusen vrouwen 1 de eerste plek in de bekerpoule bemachtigd!

Dames 1 wil graag Henk Visscher bedanken voor het vervangen van onze grensrechter Herman Krul.

Zaterdag 23 september spelen wij om 11:00 uur uit tegen Olympia’28