S.V. Nieuwleusen VR1 op karakter langs OWIOS VR1

Op 23 maart ‘19 om 12:30 uur trapten de dames van OWIOS af tegen de thuisspelende vrouwen van S.V. Nieuwleusen. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Sicco Antuma.

S.V. Nieuwleusen was gebrand om weer eens drie punten te pakken en wilde zich graag revancheren tegen de club uit Oldebroek. De vrouwen van S.V. Nieuwleusen lieten in de eerste helft mooi verzorgt voetbal zien. Afspraken vooraf aan de wedstrijd gemaakt werden goed uitgevoerd. Dit leidde tot diverse schoten op goal. Tevens zorgde het voor veel verwarring bij de tegenstander, waardoor zij niet aan voetballen toekwamen. Ondanks het goede spel van S.V. Nieuwleusen was het OWIOS die de score opende. Door middel van een counterdoelpunt maakten zij de 0-1. Al snel daarna floot de scheidsrechter voor de rust en gingen de twee tegenstanders op weg naar de kleedkamer.

Na het kopje thee en wat woorden van de trainer ging S.V. Nieuwleusen vol vertrouwen de tweede helft in. Na een schot op goal werd de bal door de keeper van OWIOS niet ver genoeg naar de buitenkant verwerkt. Met twee handen in de rug van Corina Wierbos probeerde zij dit te corrigeren en was de scheidsrechter genoodzaakt om voor een penalty te fluiten. De penalty werd gemaakt door Anneke Schottert waardoor de stand weer gelijktrokken was. Vervolgens had S.V. Nieuwleusen nog ruim 30 minuten de tijd om het gelijkspel in een overwinning om te buigen. Door de gelijkmaker werd het een spannende wedstrijd. Beide teams gingen voor de winst en het ging er soms hard tegen hard aan toe. Na diverse aanvallen op en neer was het Lisanne Visscher die en de keeper van OWIOS verraste en zichzelf met een hard afstandsschot, wat de stand op 2-1 zette. Het doelpunt werd dan ook uitbundig gevierd. Daarna had S.V. Nieuwleusen nog de mogelijkheid om 3-1 te maken uit een corner maar dit mocht niet zo zijn. S.V. Nieuwleusen stond als een huis waardoor OWIOS niet aan haar spel toekwam. Een mooie overwinning voor de vrouwen van S.V. Nieuwleusen.

S.V. Nieuwleusen VR1 wil via deze weg graag de speelsters van S.V. Nieuwleusen VR2, Kim Eikelboom en Arjenne Aalbers, bedanken voor het meedoen aan deze wedstrijd.

Na een week rust pakt S.V. Nieuwleusen VR1 de competitie weer op. Zaterdag 6 april ’19 speelt S.V. Nieuwleusen VR1 een uitwedstrijd tegen SVM VR1 om 11:45 uur.