S.V. Nieuwleusen VR. 1 verliest nipt van Den Ham VR. 1

Op zaterdag 2 oktober was het tijd voor competitiewedstrijd nummer 2. De dames reisden af naar Den Ham, waar het altijd lastig is. De sfeer zat er goed in: na de ruime overwinning van de zaterdag ervoor gingen ze voor de punten.

We begonnen met Laurie in de spits, zij mocht na 5 weken blessureleed eindelijk weer mee voetballen. Dat ze er zin in had bleek wel, want na 10 minuten spelen had ze al bijna 3 vrije trappen benut, de laatste spatte uiteen op de lat. Ook Rianne kwam dichtbij met een mooi afstandsschot, maar dit schot ketste ook van de lat af. De kansen waren voor Nieuwleusen, maar het was Den Ham dat binnen 10 minuten de eerste goal maakte. Een hoge bal werd strak ingeschoten en was funest voor keepster Liset.

De meiden lieten hun koppies niet hangen, maar bleven voetballen en kansen creëren. Helaas lukte het scoren niet en zoals het vaak gaat in het voetbal scoort degene zonder kansen wel. Den Ham maakte in de 20e minuut de 2-0. Alice moest door een kleine blessure hierna het veld verlaten en Leona ging verder op de linksbackpositie.

In de 27e minuut kreeg Den Ham een corner. De bal ketst af, maar vanuit de rebound valt er toch een goal: 3-0 achter. Het is een vertekend beeld van de wedstrijd: Nieuwleusen speelt het goede voetbal en creëert de kansen, maar Den Ham staat voor. Er volgen twee corners voor Nieuwleusen waarin we gevaarlijk zijn, met een (bijna) volley van Laurie. Dit is direct haar laatste actie, in de 40e minuut verlaat ze het veld en mag Sanne haar plaats in de spits overnemen.

Vlak voor rust zijn we nog een aantal keer gevaarlijk. Er komt een corner vanaf links en Larissa schiet de bal op de lat. In de 44e minuut is er nog een corner van Manon vanaf rechts. Daphne kopt de bal maar rakelings naast. Kort daarna is het gedaan, de scheids fluit en het is tijd voor thee en een goede peptalk van Corina en Gerrit.

Na rust maken we een switch in onze opstelling. We pakken het goede spel direct weer op. In de 50e minuut stapt Keanny door naar het middenveld en speelt ze een goede bal richting Manon. Die passeert haar tegenstander en komt oog in oog met de keeper, maar de sluitpost van Den Ham is scherp. Na 55 minuten krijgt Larissa een grote kans, maar ze schuift de bal rakelings langs het doel.

2 minuten later is het toch raak: de bal uit de opbouw belandt bij Daphne. Ze aarzelt geen moment en haalt uit: goal! 3-1 voor Nieuwleusen op precies het goede moment. De dames krijgen weer hoop. Vele goede kansen volgen, maar er zijn weinig cruciale momenten. In minuut 76 maakt Julia plaats voor Lisa. Nog geen minuut later geeft Manon een goede pass op Larissa. Die wacht op een revanche na haar vorige kans en schiet raak: de 3-2 staat op het scorebord!

Met nog een kwartier te spelen zetten de dames alles op alles om de stand om te draaien. Dat gaat gepaard met een paar spannende momenten voor eigen goal: een bal net naast van de buitenspeelster van Den Ham en zelfs een afgekeurde buitenspelgoal. In minuut 81 is het Sanne die een voorzet van Manon op haar schoen krijgt. Ze vindt helaas de keeper.

Na 90 minuten blaast de scheids op zijn fluit: wedstrijd afgelopen. Ondanks het goede voetbal kon Dames 1 geen grip krijgen op Den Ham. Een onbevredigend resultaat, maar alles ligt nog open in de competitie. Op naar volgende week, thuis om 14:00 uur tegen Oranje Nassau op het hoofveld!