S.V. Nieuwleusen VR1 wint van SC Emmeloord

Op een zonnige herfstdag 13 oktober moest Vrouwen 1 van S.V. Nieuwleusen thuis spelen tegen Emmeloord. De aftrap was om 13:30 uur en de thuisclub begon goed aan de wedstrijd.

In de derde minuten viel het eerst doelpunt al uit een corner, die genomen werd door Anneke. Deze bal belandde bij de eerste paal en werd uitstekend in de lange hoek gekopt door Corina. Dit bracht Nieuwleusen op een 1-0 voorsprong en Nieuwleusen voetbalde goed door. De duels werden fel aangegaan en de verdediging hield de bal goed voor het doel van Laura weg.

Na zes minuten spelen gaf Anneke een mooie hoge bal die precies bij Manon terecht kwam. Die speelde twee verdedigers uit en gaf de bal breed op Sanne die de bal netjes en beheerst inschoot: 2-0

Nieuwleusen bleef veel druk zetten en zo kwam er in de negende minuut een mooie diepe bal van Rianne bij Manon terecht. Manon haalt de achterlijn en legt opnieuw terug  op Sanne die helemaal vrij liep en alle ruimte heeft om de 3-0 binnen te schieten en dit uiteraard ook deed!

S.V. Nieuwleusen blijft netjes spelen en krijgt veel kansen. In de 35e minuut gaat Emmeloord toch wat aandringen en belandt een schot van halverwege onze helft over Laura het doel in: 3-1.

Hierna waren er wat wissels bij S.V. Nieuwleusen. Melissa Roeberts kwam er in voor Anja en Daphne voor Melissa van de Vegt. Zo gingen we de rust in.

Na de rust begon Nieuwleusen weer goed, had veel de bal en Emmeloord kreeg nauwelijks kansen maar tot goals leidde het niet.  Na een poosje spelen werd er weer gewisseld Emma kwam er in voor Alice en Anja kwam er in voor Lisanne.

Emmeloord breekt er toch nog een keer door heen met twee man, gelukkig wordt er goed ingestapt door Emma en zo wordt de bal nog goed weg gehaald. De stand blijft 3-1.

Nieuwleusen kreeg steeds meer kansen en vanuit een corner komt de bal voor het doel en kan Manon hem er nog net intikken. Hierna volgde opnieuw een corner en ook hierbij kreeg Anneke de bal mooi voor bij de eerste paal en kon Manon hem in het net schieten.

Met nog een aantal minuten te gaan, werd er nog gewisseld Anneke ging er uit en Alice kwam hiervoor er in.

Emmeloord had nauwelijks nog de bal en Nieuwleusen speelde mooie combinaties uit. Anja kreeg de bal rond zestien netjes in de voet gespeeld en kapte een verdediger uit en maakte hem schitterend af in de verre hoek: 6-1.

In de laatste minuut kreeg Sanne nog een kans op een kratje bier. Dit is beloofd door Astrid als er iemand drie doelpunten maakt, maar helaas ging de bal net naast. Volgende week nog maar eens proberen, want op zaterdag 20 oktober om 12:30 uur staat de uitwedstrijd tegen Emmeloord op het programma en mogen wij het dus nog een keer opnemen tegen Emmeloord.