S.V. Nieuwleusen VR 1 naar volgende bekerronde

Afgelopen zaterdag stond de laatste bekerwedstrijd in de voorronde op het programma. Ditmaal was JVC Dedemsvaart onze tegenstander. JVC is een team die wij ook tegenkomen in de competitie.

De wedstrijd gaat van start en er wordt gelijk druk gezet. Na 5 minuten zet Laurie de toon door het eerste doelpunt te scoren. Niet veel later, in de 8e minuut probeert Rianne door middel van een lange afstandsschot ook een doelpunt te maken en dit lukt! Dat is 2-0. Dedemsvaart laat zich niet gelijk op hun kop zitten en zet ook iets meer druk. Nieuwleusen probeert balbezit te houden en de bal rond te spelen. Toch laat Dedemsvaart zich niet gelijk de kaas van het brood eten, ondanks de 0-2 achterstand. Daarom creëren zij een kans, maar onze invalkeepster Liset maakt een mooie redding en houdt de 0. Laurie laat zien dat Nieuwleusen hier niet van gediend is en schiet in de 16e minuut het derde doelpunt in het netje bij Dedemsvaart. Met deze 3-0 gaan we tevreden de rust in en keken we uit naar de tweede helft.

Laurie heeft de smaak te pakken, want in de tweede helft schiet zij in de 50e minuut de 4-0 erin! Nieuwleusen houdt de bal goed in de ploeg en we kunnen elkaar goed vinden. Dan krijgt JVC nog weer een kleine kans, maar Liset laat niet met zich sollen en houdt de bal uit het doel. Ook Alice probeert een doelpuntje mee te pikken, maar de keeper van JVC vangt het balletje netjes in haar handen. Dan waagt Daphne ook een poging via een afstandsschot en schiet op een prachtige manier de 5-0 erin.

Met deze 5-0 sluiten we de wedstrijd af. Waar we de beker zagen als een voorbereiding op de competitie, zijn we nu toch een ronde verder. Dit mede dankzij het fanatisme van de dames om de gehele zomer door te trainen. Het team staat zijn mannetje en zijn fit. Al met al een goeie zaterdag en een ronde verder in de beker!