2019-2020

S.V. Nieuwleusen Vr. 1 houdt punten op ’t Klaverblad

Dames 1 speelt de 2e competitie wedstrijd na de winterstop thuis tegen V.V. Heerenveen VR1.
We hebben wat recht te zetten want de uitwedstrijd hebben we naar grote ontevredenheid gelijk gespeeld met 2-2.
Echter beginnen we de wedstrijd erg slordig en geven we al snel een kans weg die effectief wordt benut vanuit een voorzet door Heerenveen: 0-1 achterstand in de 4e minuut.

In de 12e minuut creëren wij een kans waarbij een corner van Anneke wordt verlengd met het hoofd door Sanne, naar Lisanne. Helaas komt de daaropvolgende kopbal terecht in de handen van de keeper.
In de rust wordt besproken dat we onszelf tekort doen met onzorgvuldig en chaotisch spel wat zeker anders kan en móet!

Kim en Larissa worden gewisseld voor Alice en Manon.
We beginnen de 2e helft gelijk een stuk scherper en fanatieker en dwingen hierdoor al snel meer balbezit en kansen af. Het lukt helaas nog niet om dit om te zetten in een doelpunt.
Na 15 minuten wordt Leona gewisseld voor Larissa en zakt Anneke een linie om voorstopper te spelen.
We blijven kansen creëren en ons harde werken wordt beloond want Sanne maakt de 1-1!
Heerenveen heeft merkbaar moeite met ons dominante spel, op enkele momenten na spelen we veelal op hun helft.
In de laatste fase van de wedstrijd weet Sanne uit een corner, en vervolgens wat rommelig spel voor de goal, de 2-1 te maken tot grote blijdschap van iedereen!

We zijn erg blij dat we ons harde werken hebben beloond en zo de 3 punten op het klaverblad weten te behouden!
Zaterdag 15 februari hebben we een dagje vrij af. Het weekend erna zijn we op trainingskamp in Llorett da Mar.
Zaterdag 29 februari spelen we uit tegen Tonego VR1 om 14:30 uur.