2019-2020

S.V. Nieuwleusen VR. 1 houdt 3 punten in Nieuwleusen

Na de winst vorige week op Alchides Meppel proberen we deze lijn door te zetten. Zaterdag 16 november stond een thuiswedstrijd tegen Tonego op de planning. Een wedstrijd tussen de nummer 7 Tonego en nummer 8 SV Nieuwleusen. Bij winst kunnen we stijgen naar plek 6 op de ranglijst.
Om 14:30 trapten we af op het klaverblad. De wedstrijd gaat in het begin gelijk op. Vanaf de kant ziet het spel er wat slordig uit. We maken mooie acties maar de laatste ballen komen niet aan waardoor die onderschept worden door de tegenstander. Hiervan profiteert Tonego die hierdoor meer balbezit heeft en een aantal kansen heeft. Waaronder een vrijetrap maar die word zonder moeite door Elsbeth gepakt. We pakken het al snel weer op. Hierdoor komt een grote kans, de bal komt voor de goal en via de kluts komt die in de goal helaas heeft de vlagger de vlag omhoog buitenspel.
We gaan met 0-0 de rust in.
In de rust is Keany erin gekomen voor Melissa Gerrits en Melissa Roeberts voor Lisanne. De tweede helft beginnen we sterk. We zetten veel druk op de tegenstander en dit helpt. We krijgen meer kansen. Er gaat er alleen nog geen één in. In de 64e minuut geeft Sanne een steekpas aan Manon waardoor Manon richting het goal kan lopen en de 1-0 erin schiet. We blijven meer druk zetten want we weten dat we hier meer uit kunnen halen. Corner voor Nieuwleusen Anneke zet hem goed voor maar de bal word net naast geschoten.

Keany maakt een mooie actie waardoor de bal voor Alice haar voeten kwam en ze hem maar in de rechterhoek schiet 2-0 we komen in een positieve flow.
In de 81e minuut word Laurie gewisseld voor Sanne. Laurie staat er nog maar een minuut ze krijgt een bal voor haar voeten en scoort de 3-0.
In de 90e minuut schiet Keany nog een hard schot op goal maar die gaat net naast. Waarna de scheidsrechter de wedstrijd beëindigt.
De 3 punten blijven in Nieuwleusen. We klimmen naar plek 6 op de ranglijst doordat SVM heeft verloren van Steenwijkerwold.
Zaterdag 23 november spelen we thuis tegen VVI VR1 om 12:30
Support is van harte welkom.