2017-2018

S.V. Nieuwleusen verliest in Zwartsluis

Op een druilerige zaterdagmiddag moest S.V. Nieuwleusen 1 aantreden tegen DESZ in Zwartsluis.

Beide elftallen voetbalden vorig seizoen nog in de 3e klasse. Toen was DESZ op eigen veld de meerdere van S.V. Nieuwleusen. Ook deze middag moest S.V. Nieuwleusen DESZ als meerdere erkennen en verloor het met 3-1.

S.V. Nieuwleusen begon na de winst op NEC met dezelfde 11 spelers aan de wedstrijd in Zwartsluis. In een rommelige beginfase van beide kanten was het DESZ dat in de 18e minuut de leiding nam. Een schot vanaf het 16 meter gebied van Etiënne Moorman kon niet worden gekeerd door Timo Muller. Na de 1-0 probeerde S.V. Nieuwleusen wel te voetballen maar DESZ voetbalde zeer compact en met de nodige fysieke kracht gaven ze weinig tot niets weg.
In de 32e minuut kwam DESZ ook verdiend op de 2-0 voorsprong. Na een handsbal van Timo Muller buiten de 16 werd de gegeven vrije trap prachtig binnen geschoten door Tom Kisjes.
Op slag van rust pareerde Timo Muller nog de slecht in geschoten strafschop van Naberman waardoor S.V. Nieuwleusen nog moed mocht houden op een betere tweede helft.

Na de rust kwam Justin Beentjes voor Bas Evenboer waarmee S.V. Nieuwleusen de aspiraties voor de tweede helft wel kenbaar maakte. Niets meer te verliezen en zien of de aansluiting nog gevonden kon worden.  Het resulteerde in enkele kleine mogelijkheden en in de 59e minuut tikte Reinier Meijerink de aansluitingstreffer binnen 1-2. Dit gaf de burger weer moed en S.V. Nieuwleusen ging nog nadrukkelijker op zoek naar de toen welverdiende gelijkmaker. Echter door een onnodige overtreding van Stan Scholten en de gegeven vrije trap wist Cor Koning de 3-1 binnen te koppen. Hiermee kwam aan alle illusies een eind en doordat de spitsen van DESZ het vizier niet altijd even scherp hadden staan kon een grotere uitslag worden voorkomen.
Hopen op betere tijden in de komende thuiswedstrijd tegen DZOH.

Opstelling S.V. Nieuwleusen

Timo Muller, Ruben Brinkman, Stan Scholten,  Bas Evenboer (46e min Justin Beentjes)  Hendrik Jan van den Berg (75e min Ruben Scholten), Joran Buursema, Mark de Weerd, Jurrian Schuurman (56e min. Anne Jan Broek) Saake Malestein, Tom Vasse, Reinier Meijerink.

18e minuut  1-0 Etiënne Moorman
32e minuut  2-0 Tom Kisjes