2017-2018

S.V. Nieuwleusen verliest van V.V. de Weide

Na de promotie naar de 2e klasse J moest S.V. Nieuwleusen het in de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen opnemen tegen V.V. de Weide in Hoogeveen. Nooit eerder kwamen beide verenigingen in competitieverband tegen elkaar uit. V.V. de Weide dat in het vorige seizoen als 3e in deze klasse eindigde was de betere ploeg en won verdiend met 4-2.

Al na 3 minuten spelen kwam S.V. Nieuwleusen op achterstand. Een voorzet vanaf de rechtervleugel werd door een misverstand in de verdediging niet weggewerkt en spits Frank Benjamins liet de geboden kans niet onbenut (1-0). V.V. de Weide bleef aandringen en kreeg de gelegenheid om de score te verdubbelen maar ging slecht met de geboden kansen om. Onverwacht kwam S.V. Nieuwleusen na bijna een kwartier spelen op gelijke hoogte. Saake Malestein was zijn tegenstander te slim af, omspeelde de doelman en scoorde beheerst (1-1). V.V. de Weide bleef aandringen en kwam halverwege de eerste helft opnieuw op voorsprong. Een vrije trap vanaf de linkervleugel werd door Frank Benjamins onhoudbaar ingekopt (2-1). S.V. Nieuwleusen beperkte zich daarna voornamelijk tot verdedigen en probeerde met lange passes de spitsen te bereiken en dat bleek weinig succesvol. Daarentegen speelde V.V. de Weide verzorgd voetbal waarbij de snelle buitenspelers goed werden benut. Uit één van de aanvallen werd opnieuw gescoord. Ismail Ucan was op links de verdediging te snel af en rondde fraai af (3-1). Het was aan doelman Timo Muller te danken dat S.V. Nieuwleusen met een onoverbrugbare achterstand de rust was ingegaan door een bal ternauwernood uit de benedenhoek te redden.

Door het inbrengen van Joran Buursema kwam S.V. Nieuwleusen in de tweede helft meer aan voetballen toe en werd het een meer gelijkopgaande strijd. De grootste kans op de aansluitingstreffer ontstond toen Tom Vasse zijn tegenstander omspeelde en een lage voorzet gaf die niet werd benut. V.V. de Weide maakte halverwege de tweede helft aan alle illusies van S.V. Nieuwleusen een einde door een doelpunt van Daniel van Arkel (4-1). Toch bleef S.V. Nieuwleusen het proberen en gaf de score een beter aanzien door een mooie treffer van Mark de Weerd. Zijn hoekschop belandde onbereikbaar voor de verdediging en de doelman in de verre bovenhoek (4-2).  De score had een nog beter aanzien gegeven kunnen worden als een voorzet van Mark de Weerd door Reinier Meijerink was benut. Zijn kopbal ging rakelings over het doel.

Volgende wedstrijd: 30 september thuis tegen NEC Delfzijl. Aanvang: 14.30 uur.

Opstelling S.V. Nieuwleusen:

Timo Muller, Ruben Brinkman, Stan Scholten,  Bas Evenboer, Ruben Scholten (57e Hendrik Jan van den Berg),  Anne Jan Broek (46 e Joran Buursema), Mark de Weerd, Jurrian Schuurman, Saake Malestein, Tom Vasse (77e Justin Beentjes), Reinier Meijerink.

Scoreverloop:
  3e: 1-0 Frank Benjamins