S.V. Nieuwleusen verliest derby van Avereest

In de laatste wedstrijd voor de winterstop moest S.V. Nieuwleusen het zaterdag 15 december opnemen tegen naaste buurman VV Avereerst. Vooraf bestempeld als een zeer lastige tegenstander en na 90 minuten bleek dit waarheid. De punten gingen mee naar Balkbrug, door een 0-2 overwinning.

Door de afwezigheid van Robin Hoogenkamp en Stefan van Veen begon S.V. Nieuwleusen de wedstrijd met good-old Rick Jansen op de rechtsback positie.
Vanaf het eerste fluitsignaal was het S.V. Nieuwleusen dat Avereest onder druk zette. Met Mark de Weerd als motor probeerde S.V. Nieuwleusen de opbouw van Avereest te verstoren. Avereest speelde ook met passie en loerde op de counter. Tim Hoogenkamp bracht fantastisch redding na een van deze goed uitgevoerde counters
Aan de andere kant zag Wouter Tabbers zijn inzet op de paal verdwijnen en bracht doelman Zwijns goed redding bij de inzet van Tom Vasse en een hard schot van Ruben Brinkman. Zo werd de thee opgezocht met de brilstand op het scorebord.

In de tweede helft een gelijk beeld. 2 teams die strijd en inzet leverden, maar gelijktijdig erg slordig in opbouw en passing. In de 56e minuut viel de openingstreffer. In weer een goed uitgevoerde counter zet Jeroen Dijk Jos Gruppen vrij voor Tim Hoogenkamp en deze schoot feilloos de 0-1 binnen.
Met de verse krachten Lars Gruben en Thomas Huzen probeerde Nieuwleusen de aansluitingstreffer te creëren. Maar het geluk was deze middag niet aan de zijde van S.V. Nieuwleusen, paal en lat stonden de gelijkmaker in de weg.
Aan de andere kant wist oude bekende Erik Mostert een foute communicatie tussen Tim Hoogenkamp en Mark de Weerd wel af te straffen en schoot de eindstand van 0-2 op het scorebord. Zo gingen na 90 minuten de punten mee naar Balkbrug en kunnen de teams in derde klasse Noord zich opmaken voor de winterstop.

Maandagavond 17 december speelt het JO23 team een oefenwedstrijd in Westenholte tegen WVF JO23. De wedstijd begint om 20.00 uur.

Opstelling S.V. Nieuwleusen:

Doel: Tim Hoogenkamp
Achter: Stan Scholten(69e Thomas Huzen), Roy Bollemaat, Saake Malestein, Rick Jansen(89e Nick Holsappel)
Midden: Reinier Meijerink, Mark de Weerd, Ruben Brinkman
Voor: Bas Evenboer, Wouter Tabbers, Tom Vasse.

Scoreverloop:

56e min 0 – 1 Jos Gruppen
86e min 0 – 2 Erik Mostert

De Pupillen van de week waren: Siem Eikelboom en Max Rens beide spelen in JO13-2