S.V. Nieuwleusen uit tegen SCD ‘83

Hoewel het veldspel soms te wensen overlaat, is het eerste elftal van S.V. Nieuwleusen wat resultaat betreft prima begonnen aan het nieuwe voetbaljaar. Door de twee overwinningen na de winterstop doet de formatie van trainer Jeroen Elzinga goed mee in de strijd om de tweede plek en maakt bovendien nog volop kans op de tweede periodetitel. Komende zaterdag spelen de oranjehemden de altijd lastige uitwedstrijd tegen SCD ‘83.

Dat het voetbal vorige week in Hollandscheveld voor verbetering vatbaar was, heeft waarschijnlijk ook te maken met de blessures van een aantal belangrijke spelers in het Nieuwleusense kamp. Niettemin werden de punten dus toch binnengesleept en dat is uiteindelijk toch het belangrijkste. Directe concurrent VV Hoogeveen blijft ook winnen, achter de top drie is langzamerhand een flink gat aan het ontstaan.

SCD ‘83 beleeft een lastig seizoen. De Dedemsvaartse voetballers staan maar net boven de degradatiezone en zal de komende maanden dus nog aan de bak moeten om ook volgend jaar weer in deze klasse uit te mogen komen. Vorige week verloor de ploeg van trainer Richard Tempelman met 3-1 bij CSVC.

Tijdens het onderlinge duel eerder dit seizoen op ’t Klaverblad speelde S.V. Nieuwleusen een hele moeizame wedstrijd en keek lang tegen een 0-1 achterstand aan. Pas in het laatste kwartier kwam de oranjezwarte brigade naast en langs de bezoekers uit Dedemsvaart dankzij twee doelpunten van Reinier Meijerink. Dat geeft nog maar eens aan dat SCD ‘83 een lastige tegenstander kan zijn voor de oranjehemden.

Het duel op sportpark De Boekweit begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Rudolf Wolterink uit Haarle.